Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Οικοδόμος: «ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ»


«Στέλνουν την ειδοποίηση με το ταχυδρομείο, και ο ταχυδρόμος τα αφήνει μέσα στην πολυκατοικία. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να ανοίξει τον φάκελο και να δει τι χρωστάς. Συγκεκριμένα εμένα μου τον ξέσκισαν. Εντάξει λίγα χρωστώ αλλά τα φορολογικά στοιχεία αποτελούν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, και γιατί δεν τα στέλνουν συστημένα; Θα πεις αλήτες μας κυβερνούν και καλά να πάθεις που ΔΕΝ τους ψήφισες.»
Πρόκειται για σχόλιο αναγνώστη σε ανάρτηση στο μπλογκ ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ (για την οποία ενημερωθήκαμε μέσω sibilla), με θέμα τον τρόπο που γίνεται η αποστολή των ειδοποιητηρίων για τα «ληξιπρόθεσμα χρέη» των πολιτών προς το Δημόσιο. Στην ανάρτησή του το μπλογκ καταγγέλει το κράτος πως «προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους Πολίτες του και να καταρρακώσει την αξιοπρέπειά τους αποστέλλοντάς τους "επιστολές" με την ένδειξη "ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ" γραμμένη φαρδιά πλατιά μπροστά στο φάκελο!». Στη συνέχεια θέτει το ερώτημα: «Τι θα άλλαζε αν η ειδοποίηση ήταν πιο διακριτική;», και δίνει και την απάντηση: «Τίποτα! Απλά ήθελαν να δείξουν το πόσο ξεφτιλισμένο είναι το κράτος που ζούμε!».
H διαπόμπευση των πολιτών που «χρωστάνε» στο «δημόσιο» είναι μια ακόμα πτυχή της κρατικής τρομοκρατίας απέναντι στο λαό, ένα ακόμα μέσο καταστολής και κατασκευής «ενόχων», συνειδήσεων, πολιτών, που πρέπει ντε και καλά να νιώσουν πως δεν είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος. Στη σειρά ακολουθεί το παζάρι με τον έφορο για τον αριθμό των δόσεων για την  εξόφληση των «χρεών» και ο εξευτελισμός του φορολογούμενου από τον κάθε κρατικό υπάλληλο που τον απειλεί ακόμα και με κατάσχεση της όποιας κινητής ή ακίνητης περιουσίας διαθέτει.
Να καταλάβουμε όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι άνεργοι, πως δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανένα κράτος. Αυτοί που χρωστάνε είναι οι ίδιοι που μαζί με τον ιδρώτα και το ψωμί μας, κλέβουν τα ασφαλιστικά ταμεία αποφεύγοντας να πληρώσουν τα ένσημά μας, κλέβουν το κράτος αποφεύγοντας ή αρνούμενοι να πληρώσουν φόρους, ληστεύουν το λαό με τα δάνειά τους, έχουν τις  αμύθητες περιουσίες τους στις τράπεζες του εξωτερικού και φορτώνουν τις ζημιές των  επιχειρήσεών τους στις πλάτες των εργαζομένων και του ελληνικού λαού. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν.
 
[ΜΑΡΤΗΣ 2013]