Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΑΤΕΧΝΩΣ / Κε πρωθυπουργέ πάει πολύ να χρησιμοποιείτε τη φρασεολογία των ναζί καταχτητών!!


Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής φιέστας στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής ο κ. Τσίπρας είπε κατά λέξη ότι «οι 200 της Πρωτομαγιάς του 1944 θυσιάστηκαν, στην πιο μαζική από τις εκτελέσεις που έγιναν εδώ, σε αντίποινα για την δολοφονία από τον ΕΛΑΣ ενός αξιωματικού των ναζί»!
Να τι έγραφε η ανακοίνωση των Γερμανών καταχτητών: «κομμουνιστικαί συμμορίαι…εδολοφόνησαν ανάνδρως έναν Γερμανόν στρατηγόν…»
Ξεχνάει ο κ. Τσίπρας ότι είναι πρωθυπουργός μιας χώρας με πάνω από ένα εκατομμύριο θύματα κατά τη γερμανική κατοχή, με νωπές ακόμα τις πληγές από τις θηριωδίες των χιτλερικών σε περισσότερα από 100 ολοκαυτώματα στην επικράτειά της, για να μην αναφερθούμε στις καταστροφές και στη λεηλάτηση του πλούτου, οικονομικού, πολιτιστικού κλπ από τους ναζί καταχτητές.
Ξεχνά, επίσης, ο κ. Τσίπρας ότι τη χώρα της οποίας είναι πρωθυπουργός απελευθέρωσαν τα τιμημένα όπλα του ΕΛΑΣ, το ΕΑΜ, η ΕΠΟΝ, ως  καθοδήγηση και εμπροσθοφυλακή ενός λαού που πολέμησε ενάντια στον καταχτητή και δεν έκανε «έντιμο συμβιβασμό» μαζί του.
Ο κ. Τσίπρας μπερδεύει τις ομιλίες  και τις  εξαγγελίες του, που με περισσή ευκολία πετάει στη συνέχεια στο καλάθι των αχρήστων, με μια στιγμή κατά την οποία θα έπρεπε να επιδείξει, το ελάχιστο, στοιχειώδη σοβαρότητα. Αντί γι’ αυτό, ανερυθρίαστα,  χρησιμοποιεί τη φρασεολογία των ναζί καταχτητών.
skopeftirio27
Είναι αλήθεια ότι όταν πάρεις τον κατήφορο είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις…

Δευτέρα 3 Οκτώβρη 2016.
 http://atexnos.gr/ke-prothipourge-paei-poli-na-hrisimopoiite-ti-fraseologia-ton-nazi-katahtiton/