Κυριακή, 22 Μαΐου 2016

Οικοδόμος / Απέναντι στους «ζωηρούς πρέσβεις» της χυδαιότητας και της συκοφάντησης


Τις τελευταίες μέρες και με αφορμή καταγγελίες εργαζόμενων γυναικών στην Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα, για σεξουαλική παρενόχληση από τον πρώην πρέσβη της χώρας αυτής, η φυλλάδα του γνωστού «κομιστή» έχει εξαπολύσει μια ενορχηστρωμένη «Βενεζουελολογία» που ξεπερνάει τα όρια και αυτής ακόμα της χυδαιότητας, της έτσι κι αλλιώς συνυφασμένης ή, καλύτερα, συνώνυμης, με την ίδια τη φυλλάδα.
Την «Βενεζουελολογία» ανέλαβαν να αναπαράγουν τα ΜΜΕ, που την «κούμπωσαν» στις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, σε αγαστή συνεργασία με τους εκπροσώπους των δυο «μονομάχων» του σύγχρονου δικομματισμού (ο καθένας, βέβαια, από τη δική του αφετηρία και για δικό του όφελος), σε μια προσπάθεια να αποπροσανατολίσουν και να εξαπατήσουν την κοινή γνώμη για το τι συμβαίνει (και γιατί) στη Βενεζουέλα και να κατασυκοφαντήσουν για ακόμα μια φορά στον ελληνικό λαό τις έννοιες σοσιαλισμός-κομμουνισμός.

Έχοντας λοιπόν να αντιμετωπίσουμε εκτός των άλλων και «επιχειρήματα» τύπου «ο αστυνόμος είναι όργανο-το μπουζούκι είναι όργανο-ο αστυνόμος είναι μπουζούκι» θα πρέπει να τοποθετήσουμε τα γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις, που όλοι οι παραπάνω γνωρίζουν αλλά προφανώς δεν κάνουν γιατί δεν τους συμφέρει να το κάνουν. Αυτό δηλαδή που έκανε η Λιάνα Κανέλλη, όταν προκλήθηκε,  σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Η βουλευτίνα του ΚΚΕ, στη σύντομη μα περιεκτική και ξεκάθαρη τοποθέτησή της ανέδειξε ακόμα τις αποστάσεις που πρέπει να κρατάει κάθε πραγματικά αριστερή – προοδευτική συνείδηση από την προσέγγιση του «φακέλου Βενεζουέλα», όπως αυτή ξεδιπλώνεται σε όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά παράθυρα.
Δείτε το βίντεο (...παραβλέποντας  τον αποπροσανατολιστικό τίτλο του):


Πως χαρακτήρισε τον πρέσβη της Βενεζουέλας η... από Enikos_gr

Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση της ρυπαροφυλλάδας, παρά το ότι εμφανίζεται να έχει ως κύριο στόχο της να πλήξει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  έρχεται να ευθυγραμμιστεί με την επικοινωνιακή, πολιτικο-διπλωματική επίθεση που δέχεται η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο και ο λαός της Βενεζουέλας, συντονισμένα, από τον αμερικάνικο  ιμπεριαλισμό και χώρες-δορυφόρους του που σε αγαστή συνεργασία με την ντόπια αντιδραστική αντιπολίτευση, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της οικονομικής εξουσίας των καπιταλιστών, προσπαθούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν κλίμα αποσταθεροποίησης που θα δικαιολογούσε ακόμα και μια ξένη στρατιωτική επέμβαση, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος Μαδούρο.

Μια επίθεση που έρχεται να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκεια των λαϊκών ανθρώπων για τις ουρές στα καταστήματα και τις ελλείψεις, που οφείλονται στην καπιταλιστική κρίση και στην πτώση της τιμής του πετρελαίου (του βασικού εξαγωγικού προϊόντος της Βενεζουέλας), αλλά και στη δυνατότητα των ντόπιων καπιταλιστών, που ελέγχουν την παραγωγή ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης, να δημιουργούν τεράστιες ελλείψεις σε προϊόντα. Οι εξελίξεις αυτές καταδεικνύουν ότι ο καπιταλισμός, παρά τις όποιες διακηρύξεις και τα ―σημαντικά― φιλολαϊκά μέτρα κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από Τσάβες και Μαδούρο, δεν ανατρέπεται αν δεν συντριβεί η  οικονομική του βάση.

Όσο αφορά, εδώ, στα αμιγώς δικά μας, η ρητορική κάποιων θρασύτατων ξεπουπουλιασμένων «αριστερών» του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προσθέτει τίποτα περισσότερο παρά πόντους στην ξεφτίλα και τον ξεπεσμό τους. Προσφέρεται όμως για συμπεράσματα σε όσους νιώθουν να πνίγονται από την αηδία για τους αυτουργούς του βιασμού και της κατακρεούργησης μιας έννοιας που κάποτε ήταν παράσημο αξιοπρέπειας, αγωνιστικότητας και τιμής για αυτούς που την υπηρέτησαν. Τους αυθεντικούς αριστερούς.