Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Δυο δήμαρχοι, δυο δρόμοι

Κ. Πελετίδης
Ο δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος κατεβάζει τα πανό και σκίζει τις αφίσες του ΠΑΜΕ, απαγορεύοντας στους εργαζόμενους της πόλης του να ενημερωθούν για το συλλαλητήριο της 1 Νοέμβρη. Παρεμποδίζει την «ενοχλητική» δράση των συνδικάτων ενάντια στην αντεργατική πολιτική που γεννά ανέργους και σπρώχνει στην εξαθλίωση πλατιά στρώματα του λαού. Την πολιτική που υπερασπίζεται ο δήμαρχος Ιλίου.

Ο κομμουνιστής δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης καταργεί τα τροφεία για εκατοντάδες παιδιά τα οποία φιλοξενούνται στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης του, ξεκαθαρίζοντας ότι η κίνησή του αυτή δ ε ν συνιστά συνολική λύση του προβλήματος, γι’ αυτό και η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να διεκδικεί λύσεις στα τεράστια προβλήματα που γεννάει η πολιτική που στηρίζουν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Και σε αυτόν τον αγώνα καλεί το λαό της Πάτρας να γίνει πρωταγωνιστής.

Τους δημάρχους τους εκλέγει ο λαός, όμως λίγοι δήμαρχοι υπηρετούν το λαό. Δεν απαιτείται ιδιαίτερη ευφυΐα από κάποιον για να το καταλάβει αυτό. Τόλμη χρειάζεται και απόφαση, να ταράξουν τα νερά όλοι όσοι καταδέχονται να τους δουλεύουν οι «Μαυρογιαλούροι» ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος» (από την εξαθλίωσή τους), τάζοντάς τους προσληψούλα σε κάποιο «πρόγραμμα» ή εξασφαλίζοντάς τους «θέση» στην ουρά του δημοτικού συσσιτίου. Αν ανοίξουν τα μάτια τους θα δουν ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Ένας δρόμος, όμως, που πρέπει να τον βαδίσουν οι ίδιοι.

Τρίτη 7 Οκτώβρη 2014.

Από τη σελίδα "Οικοδόμος" στο facebook: