Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Οικοδόμος: Ηλίθιοι και «καθαρόαιμοι» φασίστες


Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Κατίδης δεν είναι πια παιδί, έχει κλείσει τα είκοσι. Σε σύγκριση με χιλιάδες άλλους συνομήλικούς του, εργαζόμενους ή άνεργους, απολαμβάνει τα οφέλη ενός καλοπληρωμένου επαγγελματικού συμβολαίου, καθώς και αρκετά «προνόμια» που προκύπτουν από την αναγνωρισιμότητα που του προσφέρει το γεγονός ότι αγωνίζεται σε μια δημοφιλή ομάδα με μεγάλη ιστορία. Το πιθανότερο είναι να μην διάβασε ποτέ ελληνική ιστορία ο Κατίδης (να τη διδάχτηκε στο σχολείο, μάλλον απίθανο, το ίδιο όμως ισχύει και για τα χιλιάδες άλλα νέα παιδιά που δεν τους μιμούνται ούτε γίνονται φασίστες). Σήμερα απ’ ότι φαίνεται είναι αργά για κάτι τέτοιο.
Η χειρονομία του ποδοσφαιριστή προς την εξέδρα δεν ήταν κάτι  που θύμιζε ή έμοιαζε με ναζιστικό χαιρετισμό. Ήταν ναζιστικός χαιρετισμός. Το αν είναι εκκολαπτόμενος ή συνειδητοποιημένος φασίστας, ή «τελειωμένος» όπως γράφει ο αθλητικογράφος κ. Γ. Χελάκης, δεν μειώνει την σημασία της πράξης του, ούτε τις συνέπειες που αυτή επισύρει. Αυτό όμως που προξενεί  εντύπωση είναι η βεβαιότητα του κ. Χελάκη πως ο Κατίδης δεν είναι «τελειωμένος φασίστας». Μεγαλύτερη δε εντύπωση προξενεί το επιχείρημα με το οποίο στηρίζει την άποψή του: «Ένας καθαρόαιμος φασίστας θα το τράβαγε μέχρι πέρα».!!! Από πού προκύπτει κάτι τέτοιο; Ποιος από τους «καθαρόαιμους» φασίστες παραδέχτηκε ποτέ το έγκλημά του;
Μήπως κάποιος από αυτούς που έβαζαν φωτιές τη νύχτα σε παράγκες «λαθρομεταναστών», όταν αυτοί βρίσκονταν μέσα και κοιμόντουσαν; Μήπως κάποιος από τις συμμορίες που σακατεύουν στο ξύλο και πετάνε έξω από τα λεωφορεία επιβάτες με «σκούρο» χρώμα δέρματος»;  Μήπως κάποιος από τις αγέλες  που ξυλοκοπούν και  μαχαιρώνουν «λάθρους» τη νύχτα στα υπόγεια του μετρό; Μήπως οι συλληφθέντες που σκότωσαν τον «λαθρομετανάστη» με το μοτοποδήλατο, επειδή τους… έκλεινε το δρόμο; Μήπως τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής, βουλευτές-μπράβοι και άλλοι ψυχάκηδες, που ονειρεύονται τη μέρα που θα  φτιάξουν σαπούνια τους αριστερούς και λαμπαντέρ από δέρμα Πακιστανών; Μήπως αυτοί που πετάνε ποτήρια και δέρνουν γυναίκες ακόμα και σε «ζωντανή» τηλεοπτική μετάδοση; Αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Κασιδιάρης αν και «καθαρόαιμος» (φαντάζομαι θα συμφωνεί και ο κ. Χελάκης) φασίστας, καθόλου δεν το «τράβηξε μέχρι πέρα». «Τρεχάτε ποδαράκια» μου έγινε μετά την επίθεση στην Κανέλλη και στη συνέχεια «ψάξε ψάξε δε θα με βρεις» έπαιζε με το αυτόφωρο, το θρασίμι.
Όλοι οι φασίστες, και οι «κρυφοί» και οι «καθαρόαιμοι», λειτουργούν κατά τον ίδιο τρόπο, στα μουλωχτά. Κανείς δεν παραδέχεται ανοιχτά πως είναι φασίστας, κανείς δεν παραδέχεται τις εγκληματικές πράξεις του. Αν το κάνουν γνωρίζουν πως θα εισπράξουν τον αποτροπιασμό. Άλλοι το ρίχνουν στο χαβαλέ και άλλοι προσπαθούν να μας πείσουν πως «δεν είμαι αυτό που νομίζεις»…φορώντας μάσκες «φιλοπατρίας» και εθνικοφροσύνης. Ποιος από όλους (και ήταν πάρα πολλοί) αυτούς που υπερασπίστηκαν  τον θρασύδειλο Κασιδιάρη παραδέχεται στ’ αλήθεια πως είναι φασίστας; Ξεχάσαμε τι έλεγαν  πολλοί και πολλές, στις παρέες μας, χαζογελώντας από ικανοποίηση, μετά την επίθεση του φασίστα βουλευτή στην Κανέλλη; «Καλά της έκανε», έλεγαν, «ν’ αγιάσει το χέρι του, της χρειαζόταν»…
Δεν μου φάνηκε καθόλου «πανικοβλημένος» (όπως γράφει ο κ. Χελάκης) ο Κατίδης, στις δηλώσεις του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Οι δικαιολογίες (που τις άλλαζε κάθε λίγο) «δεν ήξερα», «δεν άκουσα κάτι» για το φασισμό κλπ. είναι ηλίθιες και δεν πείθουν. Ακόμα όμως και αν δεν είναι φασίστας αλλά μόνο ηλίθιος, έπρεπε να τιμωρηθεί -και μάλιστα χωρίς καμιά επιείκεια- για παραδειγματισμό, σύμφωνα με τις διαδικασίες και τις ποινές που ορίζουν οι κανονισμοί. Γιατί στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου τιμωρήθηκε ήδη, οριστικά και αμετάκλητα.
 
[ΜΑΡΤΗΣ 2013]