Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Η απάντηση στα ψευτοδιλήμματα



Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, από τη μια μεριά εκβιάζουν την ψήφο μας τα κόμματα που οδήγησαν το λαό στη χρεοκοπία. Τα θλιβερά κατάλοιπα ενός δικομματισμού που συνέθλιψε ή γελοιοποίησε τα οράματα της μεταπολίτευσης. Δίπλα τους νοσταλγοί «άλλων»  εποχών, που αρέσκονται στα ακροβατικά.
Φερέφωνα της αντίδρασης και των «αγορών». Ζητούν την ψήφο μας οι μέχρι χτες ενεργά συνυπεύθυνοι της εξαθλίωσης του λαού, «ανεξάρτητοι»   σήμερα, ευαίσθητοι δήθεν πολέμιοι του συστήματος που οι ίδιοι γιγάντωσαν. Από κοντά, τμήματα της Αριστεράς της ενσωμάτωσης, εφεδρεία και αποκούμπι της κουρασμένης σοσιαλδημοκρατίας. Ζητούν την ψήφο μας και κομμάτια μιας Αριστεράς που δημαγωγεί, συμβιβασμένης, εγκλωβισμένης στον «ευρωμονόδρομο». Με βοναπαρτικές συμπεριφορές, που μοιράζει απλόχερα ψευδαισθήσεις στο λαό για «μερεμέτια» του συστήματος… από τα μέσα.


Απέναντι σ’ αυτούς ζητούν την ψήφο μας κάποιοι που δεν μας θυμούνται μόνο κάθε προεκλογική περίοδο. Που βρίσκονται δίπλα μας, ανάμεσά μας, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις μας, κάποιοι σαν κι εμάς. Δεν μας χάιδεψαν ποτέ τα αυτιά, δεν μας έταξαν «δωράκια», δεν κρύφτηκαν,  πίσω από τα έδρανα της Βουλής, στα δύσκολα. Δεν είπαν ποτέ πως θα μας σώσουν. Αντίθετα με τους άλλους, αυτοί μας ζητάνε να βγούμε μπροστά, να πιστέψουμε στη δύναμή μας, να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Ν’ ακολουθήσουμε το δύσκολο δρόμο του αγώνα για την ανατροπή του συστήματος. Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές προτείνουν λύσεις ρεαλιστικές και ελπιδοφόρες για το σήμερα, λύσεις που δεν μπορούν να εφαρμοστούν από κάποιους «άλλους» για εμάς, παρά μόνο μπορεί να τις επιβάλει ο λαός!

Απέναντι στα υπαρκτά ή ψεύτικα διλήμματα, ο καθένας μας καλείται να πάρει θέση…