Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Την Τρίτη 1η του Μάη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Ασπρόπυργο! (Μια πρόταση του "Οικοδόμου")



Η απόφαση του ΠΑΜΕ να καλέσει την εργατική τάξη, το λαό της Αττικής, να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά στην πύλη του εργοστασίου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, είναι πρωτοποριακή και ελπιδοφόρα.
Δίπλα στους μπροστάρηδες εργάτες χαλυβουργούς, που για περίπου έξι μήνες δεν δέχονται να σκύψουν το κεφάλι στην πίεση της «λογικής» όπως αυτή εκφράζεται από την εργοδοσία και τους συμμάχους της, καλούμαστε οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, όλοι οι λαϊκοί άνθρωποι, να δώσουμε και να πάρουμε δύναμη, να εκφράσουμε την Αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας, το ύψιστο αυτό ιδανικό της τάξης μας.
Μέσα στο  σύγχρονο καμίνι του αγώνα για αξιοπρεπή ζωή, να τιμήσουμε τους πρώτους των πρώτων, τους ήρωες της εργατικής τάξης που άνοιξαν μουσκεύοντας με το αίμα τους τους δρόμους των εργατικών καταχτήσεων.
Σήμερα που οι καταχτήσεις μας χτυπιούνται από την άρχουσα τάξη, σήμερα που κάποιοι βάλθηκαν να σπρώχνουν τους δείχτες του ρολογιού της ιστορίας προς τα πίσω, έχουμε χρέος να αντισταθούμε.
Να εμπνευστούμε από την αποφασιστικότητα των σύγχρονων πρωταγωνιστών ενός ηρωικού απεργιακού αγώνα, των αδελφών μας χαλυβουργών, να σταθούμε στο πλευρό τους, να γίνουμε περισσότεροι, πιο δυνατοί, ακόμα πιο αποφασιστικοί, να γίνουμε αποτελεσματικοί.
Πολύς λόγος γίνεται τώρα τελευταία για «συνεργασίες» στο χώρο της  Αριστεράς, για «ενότητα στη βάση» κλπ. Ο «Οικοδόμος»  έχει δώσει το στίγμα του για αυτά τα ζητήματα με τρόπο καθαρό και ξάστερο. Η ελπίδα θα έρθει μέσα από την ενότητα στη βάση. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους δρόμους όπου κινείται κι αναπνέει η εργατική τάξη.
Θεωρούμε πως η απόφαση αυτή του ΠΑΜΕ ξεφεύγει από τα «καθιερωμένα» και την βλέπουμε σαν μια μεγάλη ευκαιρία  για τις άλλες αριστερές συνδικαλιστικές παρατάξεις-δυνάμεις, να δείξουν έμπρακτα πως εννοούν τη συνεργασία και την ενότητα στη βάση της εργατικής τάξης.

Συνάδελφοι και συναγωνιστές, καλέστε κι εσείς τις δυνάμεις σας την Τρίτη 1η του Μάη, στις 10 το πρωί, στην πύλη της «Ελληνικής Χαλυβουργίας». Σε μια ενωτική συγκέντρωση, σε έναν κοινό γιορτασμό –όπως μας αξίζει- της δικής μας μέρας. Να μείνουν μόνοι τους, στους δρόμους της Αθήνας, οι ελάχιστοι θλιβεροί σαλτιμπάγκοι του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Ας στείλουν μαζί, όλες οι ταξικές, αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις της εργατικής τάξης, μήνυμα αισιοδοξίας κι ελπίδας για το αύριο, στον δοκιμαζόμενο λαό μας.

[ΑΠΡΙΛΗΣ 2012]