Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Πόσο βαθιά μέσα μας είναι ριζωμένος ο φασισμός;


Το «τηλεοπτικό σώου» με πρωταγωνιστή το θρασύδειλο βουλευτή (!) οπαδό του Χίτλερ ήταν εξόχως αποκαλυπτικό και διδακτικό μαζί, για όσους το παρακολούθησαν. Πρώτα απ’ όλα αποκαλύφτηκε με ζωντανή εικόνα  το αληθινό πρόσωπο των πρόσφατα κοστουμαρισμένων  μπράβων  της ΧΑ. Όσοι «διάβασαν» το βίντεο θα πρόσεξαν (άκουσαν)  την άνετη, σχεδόν φιλική σχέση γνωστού δημοσιογράφου με την εισαγγελέα καθώς την  ενημέρωνε τηλεφωνικά (τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά…) για το συμβάν, «ζωντανά» από το στούντιο, για να  διατάξει αυτή στη συνέχεια τη σύλληψη του ψευτοπαλικαρά. Αποκαλύφτηκε και η «ανδρεία» τόσων παρισταμένων αντρών (μπροστά και πίσω από τις κάμερες) που κανείς τους δεν τόλμησε να κουνηθεί, να πέσουν πάνω στον τραμπούκο και να τον ακινητοποιήσουν. Εκτός αν, βλέποντας τα «μηχανάκια» καταγραφής της τηλεθέασης να ανάβουν, σκέφτηκαν (από το… κοντρόλ)  να μην διακόψουν…
Το επεισόδιο αυτό όμως στάθηκε αφορμή να βγουν στην επιφάνεια και   απόψεις πολλών κατά τα άλλα «φιλήσυχων», «δημοκρατικών», «προοδευτικών» ακόμα και «αριστερών πολιτών» που, ακούγοντας ή διαβάζοντάς τις, ο έχων στοιχειώδη λογική αναρωτιέται για πολλά.
Ενώ θα περίμενε κανείς από ανθρώπους που τους γνωρίζει, που ζει δίπλα  τους, που δουλεύουν μαζί, που είναι το ίδιο άνεργοι, το ίδιο φτωχοί, το ίδιο στραπατσαρισμένοι από την εξουσία του κράτους, που μαζί κατέβηκαν στην απεργία, που έχουν αναπτυγμένο υποτίθεται, σε κάποιο βαθμό ένα επίπεδο σκέψης, ενώ θα περίμενε από αυτούς να προβληματιστούν, να καταδικάσουν, ή τουλάχιστον να ανησυχήσουν, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συμβαίνει. Η πλειοψηφία όσων σχολίαζαν το γεγονός ήταν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο υπέρ του Χρυσαυγίτη!
Άκουσα με τ’ αυτιά μου κάποιους και κάποιες να λένε «καλά της έκανε, αλλά έπρεπε να της ρίξει κι άλλες»!  και να γελούν. Είδα, αλλά και γνωστά μου πρόσωπα μου διηγήθηκαν, να δημιουργείται στα πηγαδάκια συζήτησης ατμόσφαιρα χαβαλέ, σωστό καλαμπουράκι, την ίδια ώρα που εκθείαζαν τη συμπεριφορά του φασίστα και καταδίκαζαν την «προκλητική» συμπεριφορά των γυναικών που… «εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως είναι γυναίκες αλλά δεν… τους βγήκε» !!
Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα αυτές τις αντιδράσεις, τουλάχιστον σε τέτοια συχνότητα. Προβληματίστηκα πολύ, μέχρι μπορώ να πω, απογοητεύτηκα. Άκουγα όλα αυτά από στόματα ανθρώπων της διπλανής πόρτας, που κάποτε την κρατούσαν «ανοιχτή» στους άλλους ανθρώπους, εδώ και καιρό όμως την κρατούν ερμητικά «κλειστή».
Αναρωτιέμαι αν πρόκειται για έλλειψη ψυχραιμίας, αν άρχισαν να εμφανίζονται τα αποτελέσματα της δουλειάς που κάνει μέσα μας ο φόβος.  Αν τρόμαξαν από την επίδειξη δύναμης του φασισμού στη χώρα μας, τις τελευταίες βδομάδες και αντιδρούν παίρνοντας από ένστικτο το μέρος του «ισχυρού».
Σκέφτομαι μήπως πρόκειται για πολλούς ηλίθιους που βρίσκονται  απλά γύρω μου. Όταν όμως συνομιλώ και με άλλους, μακριά από μένα και μου λένε πάνω κάτω τα ίδια για τους γνωστούς, τους συναδέλφους τους κλπ. αναρωτιέμαι πάλι αν υπάρχουν τόσοι πολλοί ηλίθιοι γύρω μας, αν αποτελούν τελικά την  μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας και τι προοπτική έχουμε σαν λαός αν αντιμετωπίζουμε ένα καθαρά πολιτικό γεγονός σαν μια σκηνή από τηλεοπτικό σήριαλ.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο έξυπνο από τους άλλους,  για να έχω τη δυνατότητα να καταλαβαίνω αυτά που οι πολλοί «δεν μπορούν» να καταλάβουν. Όμως με προσβάλλει αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης μιας φασιστικής εισβολής (και τηλεοπτικά) στη ζωή μας, στη ζωή των απογόνων χιλιάδων αντιφασιστών αγωνιστών που πολέμησαν και έλιωσαν, με τεράστιο κόστος,  το γερμανικό φασισμό, που υπέφεραν, βασανίστηκαν, μάτωσαν και πολλοί εξοντώθηκαν από τα ντόπια κατακάθια του. Και όλα αυτά συνέβηκαν μόλις λίγες δεκαετίες πριν, την ίδια στιγμή που χιλιάδες ελληνικές οικογένειες έχουν ανάμεσά τους ακόμα αρκετούς επιζήσαντες εκείνης της γενιάς.
Αν δεν πρόκειται για φόβο ή ηλιθιότητα τότε πρέπει να χτυπήσει άμεσα συναγερμός. Ο φασισμός βρίσκεται βαθιά ριζωμένος μέσα μας και ίσως δεν το πήραμε χαμπάρι. Αυτό συμπεραίνω διαβάζοντας σχόλια αναγνωστών κάτω από άρθρα δημοσιογράφων του ηλεκτρονικού τύπου που καταδίκασαν τη φασιστική επίθεση. Διάλεξα μερικά ενδεικτικά της «τρικυμίας εν κρανίω» πολλών κατά τα άλλα (αν τους ρωτήσεις) «δημοκρατικών πολιτών». Μια τρικυμία που ευνοεί την έλευση του φασισμού στη σκέψη πριν φτάσει αυτός να εκφραστεί με γροθιές:
1)     «Γιατί σε ενοχλεί μόνο η ΧΑ? Ολοκληρωτισμός δεν είναι και αυτό που κάνει το ΠΑΜΕ στην χαλυβουργία? στα λιμάνια πέρσι? Ο Μπρεχτ τι έλεγε για αυτά? Γιατί σε ενοχλεί μόνο όταν κάποιος σηκώνει χέρι για να σταματήσει ο άλλος να μιλάει ενώ δεν σε ενοχλεί ή άλλη όταν προβοκάρει τους συνομιλητές της για να σταματήσουν να μιλάνε? Τι ακριβώς σε ενοχλεί το μέσο ή ο σκοπός? Όταν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ χτυπούν αντίπαλους πολιτευτές είμαστε εντάξει αλλά όταν γίνεται ανάποδα ο Μπρεχτ έχει πρόβλημα?»
2)     «Για την βρωμόστομμη Κανέλλη που απεκάλεσε δημοσίως λίγο πιό πρίν στην ίδια εκπομπή τη Βουλή των Ελλήνων "Μπορντέλο" δεν υπάρχει καμμία ποινή ? Ο καθένας μπορεί να βρίζει δημόσια τον ύψιστο δημοκρατικό θεσμό "Μπορντέλο" ? Γιατί δεν κάνει κάποια δήλωση το ΕΣΡ ? Ποια είναι η Κανέλλη για να έχει ασυλία ? Ξέχασα όμως ότι στο πρώην Κομουνιστικό ανατολικό μπλόκ που το ΚΚΕ πρεσβεύει, δεν γνωρίζαν τι σημαίνει εκλογή του Κοινοβουλίου από τον λαό. Εκεί κυριαρχούσε ο αριστερός φασισμός που δεν ήταν καλύτερος από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !!!!»
3)     «Στο ψαχνό! Έχει όντως να πέσει πολλή "φάπα" προς κάθε κατεύθυνση (δεν εξαιρούνται οι ...δημοσιογράφοι), μέχρι "να φυγει η κοπρος του Αυγεια και αυτη η γωνια γης να γινει επιτελους χωρα" - όσο είναι τουλάχιστον δυνατόν!»
4)     «Η Αριστερά βασίζει τη δυναμή της στη Βία. Νομετελειακά. Η ίδια της η ιδεολογία καλεί στη Βία. Η ελληνική κοινωνία απο το 1974 και εδώ υπόκειται στον αριστερό εκφασισμό, στην αριστερή βία, που τώρα πολλαπλασιάζεται με τους λαθρομετανάστες, που είναι το αγαπημένο παιδί της Αριστεράς και το κρυφό της όπλο. Ο νευροπαθής Κασιδιάρης και η τραμπούκικη ΧΑ δεν μπορούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΧΘΡΟΣ της Ελλάδας είναι η εθνομηδενιστική, αντίχριστη και ισλαμολάγνα Αριστερά.»
5)     «Ξύλο μέχρι να παραδώσετε μόνοι σας τα κλεμμένα., να μειώσετε τους μισθούς σας και να έχετε συστολή απέναντι στους πολίτες γιατί Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ και ΌΧΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ. Ξιπασμένα διαβρωμένα ανθρωπάκια. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Αρκετά ψέμματα και χειραγωγήσεις συνειδήσεων ανεχτήκαμε.»
6)     «Αν τα παιδιά που ψηφίζουν ΧΑ είναι αμόρφωτα, φταίνε οι αριστεροί κουλτουριάρηδες που τα χλευάζουν, που έχουν διαλύσει την παιδεία και έχουν καταντήσει τα πανεπιστήμια, χώρους εκπαίδευσης στην αναρχία και την τρομοκρατία. Η ΧΑ είναι απαραίτητη στη Βουλή εκφράζει μία μερίδα των Ελλήνων πολιτών και θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. Άμα πέφτει και καμία σφαλιάρα στη Βουλή δεν χάλασε ο κόσμος, είναι πολλοί εκεί μέσα που θέλουνε πολλές σφαλιάρες.»
7)     «Λοιπον πριν γραψεις πολιτικα σκεψου τι λες και ασε την καραμελα των ναζιστων-φασιστων!Τοσα χρονια ολα τα συνεταιρακια-κομματα αριστερα-δεξια δεν μας εξασκουν απιστευτη βια???Ε ΝΑΙ ΡΕ ΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ!!Χρυση αυγη και οτι γινει!!! Ετσι και αλλιως ολα τα λαμογια τα φαγαμε στην μαπα!!»
8)     «Του τη στήσανε, βοά από μακρυά. Εκμεταλλευτήκανε την απειρία του και τον προκαλούσαν ακατάπαυστα για να εκραγεί. Και να μπορούν πια να' χουν "στοιχεία και αποδείξεις" ότι η ΧΑ είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση, άρα και όποιος θίγει το θέμα των λαθρό είναι ναζί!. Γιατί αυτό το θέμα τους καίει. Στόχος τους είναι ο κόσμος, όχι η ΧΑ. Θέλουν να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τους ανθρώπους που μένουν σε προβληματικές περιοχές ν' αποδεχτούν τη μαύρη μοίρα τους αλλιώς θα υποστούν ό,τι κι οι χρυσαυγίτες: Μιασματοποίηση, στιγματισμό, απομόνωση, δίκες, μηνύσεις, χλεύη, βία.»
9)     «Ναι ο φασισμος ειναι κακο πραγμα αλλα ο ερυθρος φασισμος ειναι το ιδιο και χειροτερο. Τωρα ξυπνησες ρε ασχετε στοκε; Σε πειραξε ο μπατσος που εφαγε ο Χιτλερ του ΚΚΕ;Που ησουν με τα μυρια που προκαλεσαν τα λαμογια πασης φυσεως και αποχρωσης στην Ελλαδα τοσο καιρο( ναι και του ΠΑΜΕ και του Συριζα με τις σημαιες στην Ακροπολη). Δεξια δεν εχω ψηφισει μια ζωη αλλα τετοιοι δημοσιογραφοι με προβληματιζουν για το ΙQ τους ή για τη λαμογια τους.»
10) «Τα χαστουκάκια αυτά έπρεπε να είχαν πέσει πολλά χρόνια πριν!Τα πράγματα τότε ίσως θα ήταν καλύτερα,ίσως δεν θα είχαμε φθάσει σ'αυτό το χάλι.Τώρα με όλους τους λαθρο κι όλους τους ανθέλληνες αυτόκλητους προστάτες τους(αναρχοαυτόνομους,Συριζαίους,ΚΚΕ κλπ) θα πρέπει να περιμένετε την κλιμάκωση της βίας.Όπως στρώσατε και εσείς που υπερασπίζετε υπάνθρωπους εγκληματίες (αλλοδαπούς και Έλληνες:γιοί του βουλευτή Κουράκη,του Βούτση,τους Κουφοντίνες κ.α) αλλά και το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο που βουλιάζει τη χώρα στη θλίψη,την ανεργία,το φόβο και τη μιζέρια ,έτσι θα κοιμηθείτε!Πάρτε το απόφαση!Όσο βαθαίνει η κρίση κι εσείς υποστηρίζετε αυτούς που την κάνουν ακόμη χειρότερη(λαθρο),τόσο θα δυναμώνουν οι φωνές αντίστασης,οι φωνές που αγωνίζονται να κρατηθούν στην πατρίδα τους,που δεν δέχονται να την παραδώσουν ούτε σε ανθέλληνες παγκοσμιοποιητές ούτε σε αλλοδαπούς εγκληματίες.Γιαυτό θα δυναμώνει η Χρυσή Αυγή.Όχι γιατί ξαφνικά οι Έλληνες έγιναν ναζιστές αλλά γιατί ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ!!! Άμυνα στην εισβολή λέγεται!»
11)«Άσε μας κυρ Γιάννη. Που σε πείραξαν 2 φάπες στην κομμουνίστρια της Εκάλης μετά από τόσες προσβολές και προκλήσεις. Εδώ ο κόσμος καίγεται κι εσύ θες να μας κάνεις μαθήματα περί φασισμού επειδή αυτές τις εντολές έχεις. Τα προβλήματά μας είναι οι άστεγοι, η ανεργία, οι αυτοκτονίες, ο κόσμος που πεινάει, η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας, τα παιδιά που λιποθυμούν, και όχι οι 2 φάπες που έφαγε κάποια κομμουνίστρια με Hummer από κάποιον Κασιδιάρη. Ο οποίος δεν ευθύνεται σε τίποτα από αυτά.»
12)«Αγαπητέ αρθρογράφε, παραλείψατε να αναφερθείτε στον ΑΡΙΣΤΕΡΟ φασισμό, ο οποίος ανθεί σε συνθήκες ΕΠΙΠΛΑΣΤΗΣ ευημερίας, όπως αυτές που επικράτησαν στην Ελλάδα από το 81 και μετά. Τώρα όμως ήρθε ο λογαριασμός, και ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ φασισμός, που επί της ουσίας κυβέρνησε την Ελλάδα επί 3 10ετίες, με μικρά διαλείμματα δεξιάς ανυπαρξίας, είναι από τους βασικούς λόγους που φτάσαμε ως εδώ.»
13)«Τώρα είδες τον ολοκληρωτισμό εσύ? Έλειπες από Ελλάδα μετά το 81? Αν είναι από αριστερά είναι εντάξει αλλά από δεξιά είναι φασισμός ε? Τώρα φωνάζουμε, πριν μόκο έτσι? Φοβάμαι ότι δεν έχεις δει τίποτα ακόμα.»
14)«φασισμός δέν είναι όταν το ΠΑΜΕ με καμιά δεκαριά μετσουκοφόρους κλείνουν δρόμους πλατείες και λιμάνια, χωρίς βέβαια να χειροκροτώ την ενέργεια του κ. Κασιδιάρη την οποία και δεν παραγράφω.»
15) «Η αλήθεια είναι ότι τον προκάλεσαν και τον εκνεύρισαν! Για μένα καλά έκανε την Κανελη γιατι πρώτη τον χτύπησε με την εφημερίδα αλλά και το νερό καλό ήταν!!!!!! Καλά ο Παυλόπουλος τι αγγούρι τι μ....ς!!!! Τον είχαμε και Υπουργό!!! Τα ΜΜΕ παιζουν παιχνίδια, μπορούσε ο Παπαδακης να προλάβει το κακό, αλλά μάλλον κάτι ήθελε να γίνει. Δεν ψήφισα ποτε Χρυσή Αυγή όμως βλέπω ότι έχουν περισσότερο ψυχή από τους ψευτικους πολιτικούς μας.»
16) «Η ανωριμοτητα που επεδειξε ο πιτσιρικας χρυσαυγιτης ΔΕΝ μειωνει την αξια που εχουν πολλες απο τις θεσεις της Χρ.Αυγης! Το ακομψο της εκφρασης του, δεν μειωνει σε τιποτε αυτα που λεει. Σε αλλες εκπομπες ηταν ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ σεβασμου στο χρονο ομιλιας που του αναλογουσε, μιλουσε με λογια απλα και σαφη χωρις περικοκλαδες, υπεκφυγες και φιλολογιες.»
17) «Το λάθος του Κασιδιάρη ότι είναι άβγαλτος ακόμα στις παγίδες των τηλεοπτικών παραθύρων. Επιτέλους ποίες είναι οι θέσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ? δουλειά και δικαιώματα για τους Έλληνες ή πρώτα οι "λαθροι"? Λυπάμαι Κασιδιάρη έπεσες στην παγίδα και έχασες. ΕΣΥ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ διότι η Δημοκρατία που λένε οι διάφοροι των παραθύρων έχει "ξευτιλισθει" εδώ και χρονια στην Ελλάδα. ΟΤΑΝ ΒΡΙΖΕΙ ΚΑΠΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ Η ΚΑΝΕΛΗ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΡΕ ΑΓΥΡΤΕΣ?»
18) «Τώρα καταλάβατε ότι απειλείται η "δημοκρατία" σας;Αυτή που δίνει άλλοθι σε οτιδήποτε αριστερό;μιλάτε για φασισμό εσείς και οι όμοιοί σας όταν τόσα χρόνια τώρα υποστηρίζετε όλα όσα κάνει η αριστερά στην Ελλάδα.Θα μας μιλήσει για δημοκρατία το πλέον φασιστικό στοιχείο που υπάρχει στην κοινωνία, το ΚΚΕ!!! Αυτοί που ονειρεύονται να εγκαθιδρύσουν το προλεταριάτο τους και είναι οι πρώτοι που απέλυσαν εργαζόμενους με τον απαράδεκτο Νόμο Κατσέλη, αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το κλείσιμο όλων των μεγάλων εργοστασίων με τους συνδικαλιστάδες τους. Κι εσείς τόσα χρόνια τους υποστηρίζετε.Δεν τη θέλουμε αυτή τη ¨δημοκρατία" σας.»
19)«είναι πράγματι εντυπωσιακό πόσο βαθιά έχει ριζώσει η αριστερή θολό-ιδεολογία και προπαγάνδα στην Ελλάδα. Ώστε όταν έδειραν τον Χατζηδάκη οι δημοκράτες on camera , δεν ήταν κόκκινος φασισμός ; (παρένθεση: ακόμα τους ψάχνουν τους ...λεβέντες εκείνους...) Όταν ΄"κτιζουν" τους καθηγητές στα πανεπιστήμια δεν έιναι κοκκινος φασισμός ; Όταν δερνουν τους εργάτες της Χαλυβουργίας που θελουν να πάνε στην δουλειά τους οι διαφόροι συνδικάλες, τι είναι; Δυστυχώς αφού εκθρέψατε στο όνομα της "δημοκρατίας" επί 40 χρόνια το κόκκινο φασισταρίο , βλέπε και ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, 17Ν κλπ , (για να μην θυμίσω τους "δημοκράτες συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ , τυπου Φωτόπουλου) θυμηθήκατε την δημοκρατία ... Η διαφορά του κόκκινου φασισμού από τον μαύρο , είναι ότι γίνεται πασπαλισμένος με μπόλικη "δημοκρατία και λαική κυριαρχία" και δυστυχώς είναι το ίδιο αν όχι χειρότερος ...»
20) «τον δικο σας φασισμο που εφαρμοζετε εσεις οι δημοσιογραφοι και τα καναλια σας θα μιλησετε καμια φορα;καλα της εκανε και αυτο για να δει πως ειναι να εσαι ενας απλος ΕΛΛΗΝΑΣ πολιτης που στην ουσια εμεις ειμαστε που πολεμαμε καθε μερα με τους κλεφτες και τους αλοδαπους για να επειβιωσουμε,εμεις δεν εχουμε τους παχυλους μισθους των βουλευτων αλλα ουτε τους δικους μας αστυνομικους αξω απο το σπιτι μας για να προστατεψουμε τις οικογενειες μας.και στο κατω κατω αφου η κανελη και η καθε κανελη των αριστερων κοματων και των δηθεν δημοκρατικων γιατι μενουν σε ακριβα σπιτια και περιοχες;αφου ειναι υπερ των εργατων και λαθρομεταναστων γιατι δεν τους δινουν ενα μικρο ποσοστο απο τον μισθο τους;»
21)«ΦΑΣΙΣΜΟΣ δεν είναι ένα κ@λόπαιδο που χαστουκίζει μια μέγαιρα  μπροστά στις κάμερες. ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΛΗΣΤΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, Ο ΦΟΝΟΣ ΓΙΑ ΠΕΝΤΑΡΟΔΕΚΑΡΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.»
22) «Φαινόμενα φασισμού είναι η αυθάδεια των κομουνιστών που αφού διέλυσαν αυτήν την χώρα, έφεραν εδώ τα λαθροκτήνη τώρα ζητάνε και τα ρέστα. Φασισμός είναι επίσης και η συνωμοσία της σιωπής που είχαν ξεκινήσει τα ΜΜΕ τόσο καιρό ενάντι στην Χρυσή Αυγή. Χρυσή Αυγή να ξεβρωμίσει ο τόπος!»
23)«Εν ολίγοις, ο κασιδιάρης έκανε αυτό που πολλοί Έλληνες, ακόμη και πολλοί από αυτους που επικρίνουν την πράξη, θα ευχόντουσαν να το κάνουν ευχαρίστως... οι ίδιοι!!!»
24) «να τα πεις στον κωνσταντοπουλο τον αριστερο που την ειχε σαπισει την γυναικα του....στους παμιτες που δερνουν τους αλλους εργαζομενους στην χαλυβουργια....σε αυτους που πλακωσανε τον μπογδανο στα εξαρχεια.....σε αυτους που κυηγουσαν τον κακλαμανη.....σε αυτους που κλεινουν τα πανεπιστημια......σε αυτους που νομιζουν οτι ειναι τσιφλικι τους η χωρα .........την πραξη να καταδικαζουμε οχι μονο το προσωπο.......αλλα ετσι ειναι στην αρχη λες τασπασε οα ριστερος γιατι εχει ιδεολογια.....μετα λες τασπασε οα ριστερος γιατι δεν τουκατσε η γκομενα......και μετα βλεπεις να τα σπαει ο εθνικιστης και σηκωνεσαι απο τον καναπε και φωναζεις......μετα φωναζεις στην γυναικα σου να σου φερει μια μπυρα και ναναι παγωμενη .....και μετα ξανακαθεσαι στον καναπε σου ησυχος οτι εκανες αυτο που επρεπε»
25)«Ποια δημοκρατια; Αυτα εχουν πεθανει εδω και χρονια στην χωρα μας με την ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΙΑ του συναφιου σας, των ``δημοσιογραφων``. Μονο ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣ ακουμε (αλλα εσεις οχι) και ΤΣΙΤΑΤΑ απο τους ιδιους και τους ιδιους εκπροσωπους του συστηματος του Υπαρκτου Λαικισμου που εφερε και παλι την χωρα στα προθυρα χρεωκοπιας. Και οποιος ψελλισει αντιλογο στον ``δημοκρατικο`` μονολογο λοιδωρειται και τελικα εξοστρακιζεται απο το συστηματακι της ``δημοκρατιας`` σας. Η Ελλαδα χρειαζεται επανασταση και ισως κανα δυο χαστουκια ειναι ο τροπος να αρχισει...»
26) «Την κατάλυση της Δημοκρατίας δεν την φερνει ο Κασιδιάρης....Που είσαστε Κοι Δημοσιογράφοι οταν βίαζε την Δημοκρατία ο Παπαδήμος και οι συν αυτω κόβωντας τους μισθούς και τις συντάξεις του κοσμάκη???ΝΤΡΟΠΗ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!»
27)«Τόσα χρόνια ζούμε με τον φασισμό των συνδικαλιστών Ότι θέλουν κάνουν στην χώρα με την αρωγή των κομμάτων ,κλείνουν δρόμους ,λιμάνια ,καράβια, εταιρίες ,σπάνε , καίνε, δέρνουν όποιον δεν συμφωνεί με την απεργία τους η τα αιτήματα τους Το πολίτευμα μας λέγεται δικτατορία των συνδικαλιστών . Όλα τα κόμματα, μας έχουν εκπαιδεύσει στην βία και τον φασισμό μέσα και έξω από την βουλή . Ποιος ξεχνά τους διάφορους γελοίους βουλευτές με τους εκαστοτε απεργούς ,πότε στα λιμάνια, πότε στα τρακτέρ και πότε στα μπλόκα δικαιολογώντας όλες τις παράλογες απαιτήσεις και παράνομες πράξεις Σε αυτό μας έχουν εκπαιδεύσει από τα σχολεία ακόμα (100 κάνουν κατάληψη και 500 που θέλουν δεν μπορούν να μπουν να κάνουν μάθημα )και στο τέλος είναι όλα διαλυμένα και κανείς δεν φταίει… Το φαινόμενο Κασιδιάρης γιατί μας κάνει εντύπωση ; είναι φυσιολογικό μετά από όλα αυτά . Δυστυχώς θα αυξηθούν αυτά τα φαινόμενα διότι αυτή είναι η παιδεία μας από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια .σπάμε ,καίμε, δέρνουμε και όλα καλά . Αυτοί μας αξίζουν αφού αυτούς διαλέγουμε και αυτό τους αξίζει αφού έτσι μας εκπαίδευσαν!!!!!»
28) «Οταν κλέινεται τα λιμάνια καλοκαιριάτικα και δεν μπορεί να δουλέψει ο τουρισμός, όταν κάνεται πορείες και δεν μπορούν να δουλέψουν οι καταστηματάρχες στην Αθήνα, όταν κλείνεται τις εθνικές οδούς και δεν μπορεί να πάει ο κόσμος στις δουλείες του το ονομάζεται ΛΑΙΚΗ ΠΑΛΗ... Οταν στηρίζεται τους αγώνες των χαραμοφάιδων στους δημόσιους οργανισμούς που δουλεύουν 6ωρα για παχυλούς μισθούς το λέται ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ στα μούτρα σας τώρα. ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.»
29)«σιγουρα ειναι καταδικαστεα, ομως ειδικα για τη Κανελλη αρκετοι το ευχαριστηθηκαν, συμπεριλαμβανομενου και του γραφωντος. Καποιος επρεπε να τις ριξει μερικες φαπες της παντογνωστριας. Ν αγιασει το χερι του! Οι απαρχαιωμενοι και βολεμενοι ΚΚΕδες που δεν δεχονται και ελεγχους του κρατους στα οικονομικα τους! Περα απο το να πουλανε ιδεολογιες του 1860 τι αλλο προσφερουν τελικα αυτοι οι ανθρωποι? και πως ζουνε τοσα χρονια? εχουν καποιο επαγγελμα? γιατι υπαρχει ακομα αυτο το κομμα οταν εχει καταρρευσει το μοντελο αυτο εδω και 23 χρονια στη μητρα της υπαρξης του και μαλιστα χωρις ν ανοιξει μυτη και μαλιστα οταν η ιδια Ρωσσια εχει κανει στροφη στο καπιιταλισμο εδω και δυο δεκαετιες?»
30)«νομιζω οτι ειρθε η ωρα ολοι οι ελληνες να βγουν στο δρομο και να πιασουν ολα τα λαμογια που ασχολουνται με την πολιτικη πασης φυσεως (δημους ,νομαρχιες ,περιφεριες κομματα,δικαστες )και να τους κανουμε να φοβουντεαι τοσο ωστε να ντρεπονται να κοικλοφορουν στους δρομους η στην τελικη να σηκωθουν να φυγουν απο την ελλαδα χωρτασαμε τη δημοκρατια τους.ενα καλο χερακι ξυλο θελουν ολοι.»
31)«Τουλαχιστόν δεν υποκρίνεται ο Κασιδιάρης ούτε και μπροστά στις κάμερες...όπως όλοι που το παίζουν κυριοι ....!!!ΡΕ ΞΥΛΟ ΟΛΟΙ.....ΟΛΟΙ!Η Κανέλλη το είπε...από τις 3 με πήρε η μια.Για ποιον αγριο ξυλοδαρμό μιλάτε...????Την είδαμε την εκπομπή...την είδα από την αρχή..δεν παίρνω το μέρος κανενός...ΣΥΧΕΝΟΜΑΙ το ίδιο όλους τους πολιτικούς!Εγώ τα βάζω με την οφθαλμοφανή πλύση εγκεφάλου των Δημοσιογράφων...και την υπερβολή που ντύνουν την όλη κατασταση!»
32) «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΛΛΟΥΣ 50000 ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΑΜΗΝ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΟΣ. ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΕΛΙ Ο ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΠΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ, ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.»
Θα ευχόμουν να πρόκειται για ενδείξεις φόβου ή ηλιθιότητας αυτές οι απόψεις, όμως φοβάμαι πως δεν είναι. Βλέπω τους ανθρώπους να σκληραίνουν περισσότερο όσο βουλιάζουν βαθύτερα στον βούρκο της «κρίσης». Να κλείνονται εκτός από τα σπίτια και στους εαυτούς τους. Να γίνονται πιο απαθείς, πιο αναίσθητοι με το πρόβλημα του διπλανού. Να συντηρητικοποιούνται συνειδήσεις. Αυτό το βλέπω να συμβαίνει και σε ανθρώπους με ανοιχτούς –κάποτε- τους ορίζοντες της σκέψης τους, που συμμετείχαν σε αγώνες και σήμερα υποχωρούν κουρασμένοι, κατηγορώντας τον «προορισμό» του μέχρι πριν λίγο αγώνα τους για την μεταστροφή τους.
Τι πήραμε τελικά από τους πατεράδες και τους παππούδες μας; Πως ένας λαός που έγραψε ηρωικές σελίδες στο βιβλίο της Ιστορίας, κατέληξε σήμερα μαριονέτα στα χέρια των μηχανισμών που γεννούν το φασισμό; Που πήγε η αξιοπρέπειά μας; Πρέπει να χτυπήσει και το δικό μας μάγουλο ο φασισμός μήπως και ταρακουνηθούμε από την αφασία μας; Νομίζει κανείς πως τότε  θα υπάρχουν περιθώρια  αντίδρασης;

[ΙΟΥΝΗΣ 2012]