Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Οικοδόμος / Στοχοποιούν την "Ελληνοφρένεια" με αφορμή τα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης»


Με έναν απαράδεκτο τίτλο και σχόλιο η κομματική ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ left.gr στοχοποιεί τη σατιρική εκπομπή Ελληνοφρένεια επειδή αντιτίθεται στην παρουσία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του Μουσείου «Νίκος Μπελογιάννης».

Πού έχουν σκοπό να φτάσουν; Μανούλες στην καπηλεία των ιδανικών της Εθνικής Αντίστασης και των ηρωικών αγώνων του λαού μας που είχαν πάντα μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, στην αντιστροφή της πραγματικότητας, στους εκβιασμούς και στην εξαπάτηση του λαού, στις «τεχνικές» αντικομμουνισμού που θα ζήλευε και ο Γκέμπελς…  Θα απαγορεύσουν σε λίγο και την κριτική ή την έκφραση αντίθετης γνώμης;!


 

Αποτελεί ασύγγνωστη πρόκληση να πηγαίνει στην Αμαλιάδα να μιλήσει για τον κομμουνιστή ήρωα Μπελογιάννη ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που τσακίζει τα δικαιώματα της εργατικής οικογένειας και φτωχοποιεί το  λαό· που ο ίδιος συναγελάζεται με τους ηγέτες χωρών και ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που μάχονται για τα συμφέροντα του παγκόσμιου κεφαλαίου, σπέρνοντας φτώχεια και πολέμους στους λαούς και που η χώρα του συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, παραχωρώντας βάσεις και στέλνοντας στρατιωτικές αποστολές εκτός Ελλάδας.

Όπως και το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, ο Μπελογιάννης δεν προσφέρεται για εξιλέωση της αντιλαϊκής πολιτικής στο όνομα κιόλας λαϊκών αγωνιστών που έπεσαν στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση. Όσο και να προσπαθεί ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, δεν πρόκειται ούτε ν’ «αγγίξουν» την ηθική ανωτερότητα και το  κομμουνιστικό μεγαλείο του ήρωα του ΚΚΕ Νίκου Μπελογιάννη. «Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει».