Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΑΤΕΧΝΩΣ / «…να τα φτιάξουμ’ εργαλεία, να δουλεύει η εργατιά!»


«Τι τα θέλουμε τα όπλα/ τα κανόνια τα σπαθιά/ να τα φτιάξουμ’ εργαλεία/ να δουλεύει η εργατιά…»
(Αντάρτικο τραγούδι)


Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς καμιά … «διαπραγμάτευση», η κυβέρνηση αποφάσισε να παραχωρήσει (με απ’ ευθείας ανάθεση) σε εταιρία των ΗΠΑ τον «εκσυγχρονισμό» πέντε  πολεμικών αεροσκαφών. Πρόκειται για απόφαση με την οποία ο ελληνικός λαός καλείται να πληρώσει μισό δισεκατομμύριο δολάρια! Ποιος λαός;
Μα,  ο ίδιος που πλήττεται από την «ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν τα μνημόνια», και που για… την ανακούφισή του η «κυβέρνηση της Αριστεράς» υπόσχεται ότι θα διαθέσει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού… 200 (ναι, διακόσια!) ολόκληρα  εκατομμύρια ευρώ. Για την ώρα, βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα Οργανισμών και «προγραμμάτων» όπως του ΟΑΕΔ, των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Περιφερειών, ενόψει των προσεχών «υποχρεώσεων» της χώρας προς τους δανειστές.

Κοροϊδία; Κάθε άλλο. «Το κράτος θα έχει συνέχεια» διαβεβαίωνε προεκλογικά ο Αλ. Τσίπρας συμμάχους, εταίρους, «αγορές», δανειστές, και άλλους παράγοντες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και λυκοσυμμαχιών που συμμετέχει η χώρα μας. Και φυσικά δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι η ―με ολίγη από Καμμένο― «κυβέρνηση της Αριστεράς» θα τηρούσε τις δεσμεύσεις της απέναντι στους θεσμούς του «οικοδομήματος», τον «καλλωπισμό» του οποίου ανέλαβε πριν από δυο μήνες. Ένα οικοδόμημα που θεμελιώθηκε πάνω στην εκμετάλλευση, γιγαντώθηκε με «κανόνια και σπαθιά» και που ―ανεξάρτητα από το πώς αυτοπροσδιορίζεται η κάθε κυβέρνηση― για να επιζήσει έχει ανάγκη από όλο και περισσότερο σκοτάδι και αίμα.

Τρίτη 7 Απρίλη 2015.