Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

ΑΤΕΧΝΩΣ / «Περιμένετε να δείτε τα αποτελέσματα και μετά να κρίνετε»!


Είναι ―ακόμα― «εύφορο» το κλίμα που διαμορφώθηκε από τις διακηρύξεις της κυβέρνησης περί «διαπραγμάτευσης», και δεν προσφέρεται ―όπως πολλοί ισχυρίζονται― για κριτική. Το μνημόνιο «δεν υπάρχει», η τρόικα «δεν υπάρχει» μας λένε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, την ώρα που στη θέση τους στρογγυλοκάθισαν ήδη… οι τρεις  «θεσμοί» (ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΔΝΤ) και ετοιμάζεται και ένα «νέο πρόγραμμα»!


«Μη βιάζεστε, περιμένετε να δείτε τα αποτελέσματα και μετά να κρίνετε», λένε σε όποιον «τολμήσει» να διαταράξει την ευφορία τους (με κριτική βασισμένη σε επιχειρήματα που προσφέρουν άλλωστε οι κυβερνητικές δεσμεύσεις και χειρισμοί στα κορυφαία όργανα της ΕΕ), κάποιοι που ξέχασαν ότι το ίδιο μάς έλεγαν, πάντα, όλες οι κυβερνήσεις που εκλέγονταν για να… «αλλάξουν» τα πάντα, και εμείς στη συνέχεια  όχι μόνο βλέπαμε τα αποτελέσματα των πολιτικών τους, αλλά ―πολύ χειρότερο― τα ζούσαμε, τα ζήσαμε και τα ζούμε.


Όποιος ακούσει προσεχτικά τις χτεσινές δηλώσεις Τσίπρα, αλλά και σημερινές δηλώσεις υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης, δεν θα δυσκολευτεί να καταλάβει που τείνει να καταλήξει η περιβόητη «διαπραγμάτευση». Όπως δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς και ότι με τα λιοντάρια και τις ύαινες, στη ζούγκλα, δεν γίνεται να διαπραγματευτείς· ούτε καν τον τρόπο που θα πεθάνεις.

Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015.