Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ – "Δημοκρατία"… α λα "αριστερά"

«Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 60, παράγραφος 1.

ΔΗΜΑΡ - Καταστατικές Αρχές του κόμματος:
"Για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ η δημοκρατία, με την πολιτική, κοινωνική και οικονομική έννοια και η ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτες αξίες στην κοινωνική, την πολιτική και την ατομική ζωή των ανθρώπων.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ φιλοδοξεί να υπερβεί τους γνωστούς τύπους των συγκεντρωτικών, γραφειοκρατικών και αρχηγικών κομμάτων εκλογικής πελατείας. Η εμπειρία καταγράφει ότι και τα κόμματα της Αριστεράς δεν έχουν μείνει ανέπαφα από τέτοια χαρακτηριστικά.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στηριγμένη στις αρχές της Δημοκρατίας της διαφάνειας, της πολυφωνίας και της αποτελεσματικότητας, σε συνδυασμό με τη συλλογικότητα και την ατομική ευθύνη στη λειτουργία και τη δράση, οφείλει να επιβεβαιώνει καθημερινά την αντιστοιχία της παρουσίας της με τις ιδέες και τα οράματα που επαγγέλλεται." (πηγή)
Η είδηση από το ethnos.gr:
"Και ο βουλευτής Μαγνησίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Π. Μουτσινάς προστίθεται στην ομάδα των διαφωνούντων βουλευτών του κόμματος (μαζί με τον Οδ. Βουδούρη και τον Γ. Μιχελογιαννάκη) εν όψει της ψηφοφορίας για τα μέτρα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. «Αυτά τα μέτρα δεν ψηφίζονται. Περιμένω από τον Φώτη Κουβέλη να καταλάβει ότι η συγκυρία είναι διαφορετική και να αλλάξουμε στάση», δήλωσε ο βουλευτής σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Μαγνησίας.
Πάντως στη Δημοκρατική Αριστερά είναι αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στον «χορό» των διαφωνιών δημιουργώντας μπλοκ υποστήριξης του Φώτη Κουβέλη και των επιλογών του κόμματος. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Τσούκαλης προσφάτως ότι οι διαφωνούντες με κεντρικές πολιτικές επιλογές θα θέσουν εαυτούς εκτός κόμματος. Η Δημοκρατική Αριστερά προσανατολίζεται -αν βουλευτές ψηφίσουν αρνητικά- να μην τους καλεί στις συνεδριάσεις των οργάνων και δεν θα αναγνωρίζει ότι εκπροσωπούν το κόμμα. Ο πολιτικός «αποκλεισμός» προβλέπεται πιο σκληρός για τα μέλη του κόμματος σε σχέση με τους συνεργαζόμενους..."
Ο ευγενής και μειλίχιος κυρ Φώτης αγρίεψε. Δεν θα ανεχτεί να τον εκθέσουν στους ανωτέρους του δυο τρία "κουκιά". Για να μάθουν μερικοί ποιος κάνει κουμάντο στο μαγαζί. Τα κεφάλια κάτω λοιπόν, η δουλειά πρέπει να βγει. Αλλιώς... "πήρες τον πούλο" που λέει κι ο Γρηγόρης...
Δεν  προξενούν πια  καμιά εντύπωση. Για το «Αριστερά» αγωνιούσαν –προεκλογικά- οι άνθρωποι να μας πείσουν. Για το «Δημοκρατική» δεν το έδεσαν κόμπο…
 
[ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2012]