Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη στον αντιρρησία Κ. Μητσοτάκη

Ένα πολιτικό-προσωπικό θρίλερ ζει ο επίτιμος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μεσούσης της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Την περασμένη εβδομάδα  εθεάθη να οδεύει προς το γραφείο του κ. Μεϊμαράκη με τη βοήθεια μπαστουνιού.

"Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής έγινε γνωστή η έντονη ενόχληση που εξέφρασε για την απόφαση «εξόρισής» του από τη Βουλή. Συνεργάτες του προέδρου της Βουλής για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις έλεγαν αργότερα ότι η επίσκεψη ήταν τυπική, προκειμένου να τον συγχαρεί, έστω και με τρεις μήνες καθυστέρηση.
Ωστόσο οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Μητσοτάκης έθεσε απευθείας το πρόβλημά του, λέγοντας ορθά κοφτά: «Ή εδώ ή τίποτα». Φέρεται μάλιστα να υπενθύμισε στον κ. Μεϊμαράκη το πόσο τον είχε βοηθήσει κατά τα πρώτα στάδια της πολιτικής του καριέρας και κατέληξε επισημαίνοντας πως «με το συγκεκριμένο γραφείο διατηρώ την επαφή μου με τη Βουλή έπειτα από 60 χρόνια ενεργής πολιτικής." (πηγή)

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JbaKz6I5SFo
"Η παρατεταμένη παραμονή ορισμένων στον «ναό της Δημοκρατίας» (συνεχίζει η ίδια κακόπιστη πηγή), λόγω κυρίως των προκλητικών προνομίων που προβλέπουν παροχή γραφείου και υπαλλήλων ακόμη και για πρώην προέδρους κοινοβουλευτικών κομμάτων, φαίνεται πως καλλιέργησε την αίσθηση της «ιδιοκτησίας». Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση το γραφείο δεν μπορεί να κληροδοτηθεί στα τέκνα, όπως γίνεται συνήθως με τις βουλευτικές έδρες, αν και στην περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υπάρχει γκρίνια βουλευτών ότι χρησιμοποιείται όχι από τον ίδιο, αλλά από τη θυγατέρα του κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και τον γιο του κ. Κυριάκο Μητσοτάκη." 
Δηλώνουμε απερίφραστα την αλληλεγγύη μας στον αντιρρησία Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ενάντια στα κέντρα που απεργάζονται σενάρια και πρακτικές έξωσής του από το ναό της Δημοκρατίας. Κάτω τα χέρια από τους θεσμούς αυτού του τόπου. Αιδώς Αργείοι! 
[ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2012]