Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

«ΔΩΔΩΝΗ» μπιρ παρά…



Μετά από  συνοπτικές διαδικασίες έπεσαν οι υπογραφές για την  παραχώρηση, από την «υπό εκκαθάριση» Αγροτική Τράπεζα, των κλειδιών της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», στην κοινοπραξία "S.I.", με σύνθεση 90% την Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού και 10% ΣΙΜΟΣ Food Group ΑΕ. Το τίμημα; 21 εκατ. ευρώ!!! Δεν πρόκειται καν για ξεπούλημα. Εδώ ισχύει το κλασικό σλόγκαν που έκανε θραύση παλιότερα σε περιόδους εκπτώσεων: «τ’ αφεντικό τρελάθηκε και χαρίζει!». Ναι, χαρίζει…
Η εταιρεία «ΣΙΜΟΣ Food Group ΑΕ» (το…10% της κοινοπραξίας), φέρεται να χρωστάει στη «ΔΩΔΩΝΗ» γύρω στα 11 εκατ. Ευρώ. Αν κάνουμε την αφαίρεση από το ποσό «αγοράς»: 21-11= 10 εκατ. Ευρώ!!! Αυτό σημαίνει πως η μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου δόθηκε χάρισμα, έναντι ενός… μπαξισιού 10 εκατ. Ευρώ, δηλαδή όσα είναι τα κέρδη της εταιρίας σε μια χρονιά!!!!!
Όσο για το «αφεντικό»… τα έχει τετρακόσια!
Διαβάστε εδώ το «γιατί» και επίσης τι επιπτώσεις θα έχει το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» στους εργαζόμενους της επιχείρησης  και στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Ακόμα, διαβάστε εδώ για την κατάληψη του εργοστασίου που αποφάσισαν φορείς της Ηπείρου.
 
[ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2012]