Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Βρε μπας και είμαι… ΣΥ.ΡΙΖ.Α και δεν το ξέρω;


Πόσο φτωχή θα ήταν η ζωή μας χωρίς το ίντερνετ… Στο διαδίκτυο βρίσκουμε πια σχεδόν τα πάντα. Ακόμα και την θέση μας (όποιος την έχει χάσει) στον πολιτικό χάρτη! Την  τελευταία «εφεύρεση» της τεχνολογίας που έρχεται να φωτίσει τα πολιτικά μας… αδιέξοδα, δοκίμασαν τον τελευταίο μήνα –σύμφωνα με τους δημιουργούς της-  περισσότεροι από 250.000 αναποφάσιστοι ψηφοφόροι!

Ιστοσελίδα υπόσχεται να βοηθήσει όσους τα ‘χουν χαμένα, να «προσδιοριστούν πολιτικά», και να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές (!), κάτι που είναι «δύσκολο στις μέρες μας, αφού οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των κομμάτων ξεθωριάζουν και δεν είναι διακριτές». Ο ενδιαφερόμενος καλείται να απαντήσει σε 20 ερωτήσεις, με πέντε επιλογές απάντησης στην καθεμία, που φτιάχτηκαν «στα πρότυπα αντίστοιχων του εξωτερικού, με προσαρμογή στα ελληνικά δεδομένα».

Οι δημιουργοί του «πολιτικού τεστ» απαντούν στα παράπονα κάποιων συμμετεχόντων πως «οι ερωτήσεις με τον τρόπο που διατυπώνονται, κατευθύνουν το χρήστη», λέγοντας πως πρόκειται για μια «τελείως ακηδεμόνευτη πρωτοβουλία» που έγινε με «καλές προθέσεις».

Επειδή όμως από «καλές προθέσεις» έχουμε χορτάσει προ πολλού και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές θα εμφανίζονται κι άλλες, ας έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ορθάνοιχτα.

«Καλές προθέσεις» μας διατυμπανίζουν πως έχουν οι «σωτήρες» που μας συγκυβερνούν. Ό,τι κάνουν, λένε, είναι για το…  καλό μας!

«Καλές προθέσεις» ορκίζονται πως έχουν, ηγετίσκοι, κόμματα και αποκόμματα, που ιδρύονται κάθε μέρα, στο όνομα μιας «αντιμνημονιακής»   ρητορικής που αποπροσανατολίζει το λαό από τους πραγματικά υπεύθυνους για το σταυρό που κουβαλάει σήμερα.

«Καλές προθέσεις» διατείνονται πως έχουν και κάποια κόμματα ή «συνιστώσες» της Αριστεράς που, θυμίζοντας έντονα παλιούς δημαγωγούς, καλλιεργούν αυταπάτες για δήθεν «αριστερές» κυβερνήσεις «συνεργασίας», διαχείρισης -κατά τα άλλα- του σάπιου συστήματος.

Θα ήταν κρίμα κι άδικο να παραβλέψω τις «καλές προθέσεις» των παπαγάλων της ενημέρωσης, που πνίγουν κάθε φωνή αντίθετη με τα συμφέροντα των πλουτοκρατών αφεντικών τους, τρομοκρατώντας το λαό για έλλειψη πολιτικής «σταθερότητας» αν δεν ψηφίσει τα κόμματά τους.

Επειδή λοιπόν, δεν μας έκαναν ακόμα όλους «αμερικανάκια», εδώ, δεν έχουν πέραση τέτοια «πολιτικά τεστ» και κουραφέξαλα. Αυτοί που μας εξαθλιώνουν ποδοπατώντας την αξιοπρέπειά μας, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να το κάνουν  και μετά τις εκλογές. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μένουμε «αναποφάσιστοι». Δεν θα δείξουμε καμιά… καλή πρόθεση σε όλους αυτούς. Αντίθετα, θα τους πάρει και θα τους σηκώσει!

(ΥΓ. Οι μικροαστικές αδυναμίες και ο... πειρασμός δεν άφησαν τον "Οικοδόμο"  σε...  ησυχία. Συμμετείχε στο «πολιτικό τεστ» απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις και επιτέλους… προσδιορίστηκε πολιτικά! Το αποτέλεσμα -όπως φαίνεται και στην απεικόνιση- είναι ενδεικτικό της «εγκυρότητας» και των «καλών προθέσεων» των δημιουργών του τεστ…). 

[ΑΠΡΙΛΗΣ 2012]