Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Οικοδόμος / Η παλινόρθωση του καπιταλισμού, εκτός από τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού γκρεμίζει και κάθε στοιχείο που κάνει τον άνθρωπο «ανθρώπινο»


Δεν μπόρεσα να αποφύγω τον συνειρμό όταν είδα την τρικλοποδιά που έβαλε εκείνη η ανεκδιήγητη Ουγγαρέζα δημοσιογράφος σε πρόσφυγα που έτρεχε να περάσει τα σύνορα, έχοντας αγκαλιά το παιδί του, με αποτέλεσμα να πέσει με το παιδί στο έδαφος.
Η χώρα αυτής της χωρίς ανθρωπιά ή απλά ηλίθιας (το ίδιο επικίνδυνα και τα δυο) γυναίκας, επί σοσιαλισμού διαπαιδαγωγούσε τους πολίτες της να αγαπούν και να ανυψώνουν τον άνθρωπο και τους έδινε όλα εκείνα τα εφόδια και τις παροχές που είναι αναγκαία για να ανεβεί ο άνθρωπος επίπεδα στην πρόοδό του.

Η νίκη της αντεπανάστασης και η παλινόρθωση του καπιταλισμού, εκτός από τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού γκρεμίζει και προσπαθεί να ξεριζώσει κάθε στοιχείο που κάνει τον άνθρωπο «ανθρώπινο». Από τη γέννησή του τον διαπαιδαγωγεί με τα «ιδανικά» της επιβίωσης σε όρους ζούγκλας, αναδεικνύοντας και καλλιεργώντας τα πιο αποκρουστικά και βάρβαρα ένστικτά του.

Τέτοιες εικόνες προκαλούν σε όσους γνώρισαν ή ονειρεύονται τον σοσιαλισμό θλίψη και οργή, και σηματοδοτούν την αναγκαιότητα της έντασης της πάλης για την ανατροπή αυτού του σάπιου απάνθρωπου συστήματος της εκμετάλλευσης που μόνο δεινά γεννά για τους λαούς και υποβιβάζει τον άνθρωπο κλίμακες κάτω από τα κέρδη των καπιταλιστών.

Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2005.
 http://e-oikodomos.blogspot.gr/2015/09/blog-post_9.html