Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΑΤΕΧΝΩΣ / Ανατριχίλα από τις αποκαλύψεις Ρωμανιά…


Δεν είναι τα μείζονα ζητήματα ο «ερασιτεχνισμός» στη σύνταξη και η κακή μετάφραση (!) του νομοσχεδίου που έφερε την Τετάρτη στη βουλή η «αριστερή» κυβέρνηση και ψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία μνημονιακών και αντιμνημονιακών βουλευτών.


Το ζήτημα βέβαια ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γ. Ρωμανιά (που για όσους δεν γνωρίζουν είναι Γενικός Γραμματές Κοινωνικών Ασφαλίσεων), το νομοσχέδιο έφτασε στο υπουργείο γραμμένο σε ξένη γλώσσα και μεταφράστηκε με… τη βοήθεια της Google (!), κάτι σημαίνει ειδικά όταν οι σημερινοί κυβερνώντες κατακεραύνωναν τις προηγούμενες «μνημονιακές» κυβερνήσεις ότι απλά εκτελούσαν εντολές και παραλάμβαναν έτοιμα από την τρόικα τα προς ψήφιση νομοσχέδια και τώρα εξαπατούν το λαό μιλώντας του για αξιοπρέπεια και περηφάνια.


Όμως το κυριότερο είναι αυτά που γράφει το νομοσχέδιο. Αυτά που την περασμένη Τετάρτη ψήφισαν αριστερά, κεντρώα και δεξιά συνεταιράκια και αποτελούν πια νόμο του κράτους. Αυτό που έκανε ακόμα και τους «αδέκαστους» παρουσιαστές του Μέγκα να κοιτάζονται αμήχανα και να μη το πιστεύουν και αφορά την κατάργηση της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης.


Μια αναγωγή της νέας διάταξης στο ισχύον καθεστώς είναι ενδεικτική: Το ΙΚΑ σήμερα έχει 1.150.000 συνταξιούχους και από αυτούς οι 502.000 είναι στα κατώτερα όρια.


Όμως, πόσους αφορά σήμερα η κατάργηση (από την περασμένη Τετάρτη) της κατώτατης σύνταξης των 486 ευρώ; Έναν στους δυο από όσους κάνουν αίτηση στο ΙΚΑ για σύνταξη. Πόσο μειώνεται η σύνταξη για τους νέους δικαιούχους; Δεν υπάρχει όριο, μπορεί να κατέβει ακόμα και κάτω από τα 180 ευρώ (και εξαρτάται άμεσα από το πόσο καιρό παρέμεινες άνεργος και τις αποδοχές σου όταν μπορέσεις να βρεις κάποια δουλειά). Πόση σύνταξη μπορεί να δικαιούται (υπό προϋποθέσεις) ένας ανάπηρος που μέχρι σήμερα εξασφάλιζε τουλάχιστον την κατώτατη σύνταξη των 486 ευρώ; Ακόμα και 87 ευρώ. Και πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει η σύνταξη κάποιου που είχε την ατυχία να μείνει ανάπηρος από εργατικό ατύχημα; Μέχρι και μηδέν ευρώ!

Αυτά και άλλα ανατριχιαστικά έφερε με νόμο το «αριστερό» μνημόνιο Τσίπρα και αναλύει ο υπό παραίτηση (σύμφωνα με δήλωσή του) Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Ρωμανιάς και τα κάνουν «γαργάρα» αστικά ΜΜΕ και «αριστερές» ιστοσελίδες, που επικεντρώνουν στην ―αναμφισβήτητη από μέρους μας― εντιμότητά του και στην άρνησή του να εφαρμόσει τέτοιες αποφάσεις.


Αυτά και άλλα καταστροφικά μέτρα για τους εργαζόμενους και το λαό φέρνουν και θα ξαναφέρνουν μετά τη νέα συμφωνία-μνημόνιο οι δανειστές και η «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, και θα αναλαμβάνουν πρόθυμα να ψηφίζουν μνημονιακοί (μέχρι σήμερα) και αντιμνημονιακοί (μέχρι χτες) βουλευτές, για το καλό της πατρίδας…

Κυριακή 19 Ιούλη 2015.