Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΑΤΕΧΝΩΣ / Αριστεροί «γιέσμεν» της υποτέλειας


Οι σημερινές ευχαριστίες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη στους Αμερικανούς για τη συμβολή τους στην επίτευξη συμφωνίας της κυβέρνησης με τους εταίρους της και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, έρχονται σε συνέχεια της «ανοιχτής γραμμής» Τσίπρα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου καθ’ όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης των Βρυξελλών. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η επίσκεψη Λιου σήμερα και αύριο σε Βερολίνο και Παρίσι όπου, όπως ανακοίνωσε, θα συζητήσει και «για την πρόοδο της Ελλάδας μέσα στην Ευρωζώνη».


Οι κυβερνήσεις όλων των κομμάτων στη λεγόμενη μεταπολίτευση (θυμίζουμε και το «ευχαριστώ» του Κ. Σημίτη στις ΗΠΑ για τη «βοήθειά» τους στην υπόθεση των Ιμίων) επιβεβαιώνουν ότι το κράτος δεν παύει να «έχει συνέχεια» όσον αφορά την πρόσδεσή του στους ιμπεριαλιστές «συμμάχους»,  οργανισμούς και λυκοσυμμαχίες που ματώνουν τους λαούς. Τα διαπιστευτήρια της σημερινής κυβέρνησης είχαν κατατεθεί προεκλογικά από τον Αλ. Τσίπρα, στις συνάξεις κορυφαίων «ευαγών» καπιταλιστικών ιδρυμάτων (Ινστιτούτο Λεβί, Τέξας, Κόμο και αλλού).


Η σπονδυλική στήλη των αριστερών «γιέσμεν» αποδεικνύεται ιδιαιτέρως εύκαμπτη για να αντέξει το βάρος λέξεων όπως «εθνική κυριαρχία», «αξιοπρέπεια» και «περηφάνια» που αφειδώλευτα ξεστομίζουν για να παραπλανούν το λαό και να επιβάλλουν τις πολιτικές που τον εξαθλιώνουν.

Τετάρτη 15 Ιούλη 2015.