Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΑΤΕΧΝΩΣ / «Ξύλινη γλώσσα» και «δευτέρα παρουσία»


Ποιοι μιλούν με «ξύλινη γλώσσα» στο λαό; Αυτοί που μέχρι χτες διαχώριζαν τις πολιτικές δυνάμεις σε «μνημονιακές» και «αντιμνημονιακές» και σήμερα επικαλούνται το δήθεν συμφέρον της πατρίδας· που συστηματικά και με έντεχνο τρόπο αποκρύπτουν από το λαό την αλήθεια.

Ποιοι υπόσχονται στο λαό καλύτερες μέρες, σε αυτήν την Ευρωπαϊκή Ένωση; Τα κόμματα που μέχρι χτες τσάκιζαν το λαό με βάρβαρα μνημόνια… για να τον βγάλουν από την κρίση. Το Ποτάμι που πλασάρεται ως φορέας του «νέου», κόντρα δήθεν στον «παλαιοκομματισμό» και σε ρόλο «βασιλικότερου του βασιλέως» αδημονεί να ψηφίσει τα απάνθρωπα μέτρα της νέας συμφωνίας. Οι εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού και πρώτα και κύρια ο ΣΥΡΙΖΑ που εξαπατά το λαό φορτώνοντάς τον με αυταπάτες ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να γίνει φιλολαϊκή και δημοκρατική (…σε μια άλλη ζωή;).

Μας έφεραν μέχρι εδώ τα αδιέξοδα της ίδιας πολιτικής, που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η σημερινή. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, πριν τις εκλογές, κορόιδεψε το λαό ότι θα καταργούσε τα μνημόνια με «έναν νόμο-ένα άρθρο». Ως κυβέρνηση, πριν από το δημοψήφισμα, κορόιδεψε το λαό ότι θα έφερνε μια δίκαιη συμφωνία και φέρνει τρίτο μνημόνιο, ακόμα χειρότερο από τα προηγούμενα, ενώ προετοιμάζει το «πέρασμά» του από τη Βουλή με συνοπτικές διαδικασίες. Συνεχίζει και σήμερα να κοροϊδεύει το λαό ότι η συμφωνία ήταν αναγκαία για να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Και αυτοί ακολουθούν την ίδια πολιτική με τους προηγούμενους· χρησιμοποιούν για επιχειρήματα την ίδια «ξύλινη γλώσσα» με τους προκατόχους τους.

Κανένα «μίγμα» πολιτικής, καμιά κυβερνητική διαχείριση ―ούτε η δήθεν αριστερή― εντός των τειχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα και να καλύψει τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού· κυριολεκτικά ούτε …στη «δευτέρα παρουσία». Ο δρόμος της ελπίδας, ο μόνος δρόμος που οδηγεί στις καλύτερες μέρες είναι αυτός της ρήξης με την λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της αληθινής ρήξης με την εξουσία των μονοπωλίων και την ανατροπή της, ΣΗΜΕΡΑ. Για το σήμερα και το αύριο.

Τρίτη 14 Ιούλη 2015.