Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΑΤΕΧΝΩΣ: Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Ουκρανίας


Με την κατηγορία για «διχαστική προπαγάνδα» ξεκίνησε στο Κίεβο η δίκη για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ανάλογες διώξεις σε βάρος στελεχών και μελών του κόμματος σε όλη τη χώρα.
Κύριος κατήγορος ενάντια στο ΚΚ είναι η αντιδραστική ουκρανική κυβέρνηση, με τη στήριξη και φασιστικών δυνάμεων, που, προκειμένου να προωθήσουν  με πιο αποτελεσματικό τρόπο τα κοινά συμφέροντα ντόπιας αστικής τάξης, ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία, δεν διστάζουν να ματοκυλούν τον ουκρανικό λαό.

Οι διώξεις εναντίον των κομμουνιστών στρέφονται ενάντια στον ίδιο τον ουκρανικό λαό και τα δικαιώματά του και είναι επικίνδυνες συνολικά για τους λαούς. Ας μη μας ξεγελούν οι μακρές (ή λιγότερο μακρές) περίοδοι «ευημερίας» στο καθεστώς της αστικής δημοκρατίας. Οι κομμουνιστές δεν έπαψαν και δεν θα πάψουν να είναι ο στόχος της αστικής τάξης, γιατί είναι σε θέση να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή επίθεση, να δείξουν στο λαό τη διέξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και να τον οργανώσουν στην πορεία για την ανατροπή της.

Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2015.