Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Χωρίς το χαράτσι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ! Τους «έτσουξε» στην κυβέρνηση η δικαστική απόφαση…

Όταν τα δικαστήρια βγάζουν σωρηδόν αποφάσεις που κρίνουν τις απεργίες των εργατών «παράνομες» και «καταχρηστικές», οι δικαστές επιτελούν «λειτούργημα» και η δικαιοσύνη είναι «ανεξάρτητη», για την κυβέρνηση και τους υπουργούς της, που επικαλούνται αυτές ακριβώς τις αποφάσεις για να… προστατεύσουν δήθεν το «δικαίωμα»… στην εργασία, χτυπώντας τους απεργούς και τους αγώνες τους!

Το πόσο τους έτσουξε εκεί στην κυβέρνηση, η απόφαση του Πρωτοδικείου για τον παράνομο χαρακτήρα της είσπραξης του χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, δε λέγεται… Ο υπουργός οικονομικών τα βάζει με τους δικαστές που... εκδικούνται, λέει, την κυβέρνηση για τις περικοπές των μισθών τους! Επικαλείται δε και κάποιο... «πατριωτικό καθήκον» (!) που πρέπει να δέιχνουν οι δικαστές όταν καλούνται να αποφασίσουν. Και υπόσχεται δικαστικό αγώνα από τη μεριά της κυβέρνησης «μέχρι το τέλος» για ανατροπή της απόφασης! Θράσος. Αναίδεια. Προκλητική συμπεριφορά.  Η συγκυβέρνηση και οι λειτουργοί της  αποδεικνύουν (μέσω του υπουργού οικονομικών αυτή τη φορά) συνεχώς πώς εννοούν... την πατρίδα και πόσο… σέβονται το σύνταγμα και τους νόμους που αυτοί οι ίδιοι ψηφίζουν.
Η πείρα απέδειξε πως ο οργανωμένος αγώνας –αναλόγως και την συμμετοχή και τους στόχους- μπορεί να πιέσει και να φέρει αποτελέσματα. Η απόφαση του Πρωτοδικείου είναι αποτέλεσμα και της πίεσης που άσκησε ο λαϊκός παράγοντας με την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των άδικων, εξοντωτικών, απάνθρωπων χαρατσιών. Ας είναι όμως ξεκάθαρο πως οι καλύτερες μέρες δεν θα έρθουν μέσα από αποφάσεις δικαστηρίων. Μόνο  με οργανωμένο, συνεχή και σκληρό αγώνα,  ο λαός μας μπορεί να ανοίξει τους δρόμους που θα τον οδηγήσουν σε καλύτερες μέρες.
 
[ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2012]