Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΟΚΡΙΤΕΕΕΣ!!!



Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, λέει, απέκλεισε (!) από τους Ολυμπιακούς αγώνες την Βούλα Παπαχρήστου ύστερα από το «σάλο» που προκάλεσε ένα ηλίθιο, κακόγουστο και κρύο «ανέκδοτο» που ανέβασε η πρωταθλήτρια του τριπλούν στο twitter της σχετικά με… το κουνούπι του Νείλου και τους αφρικανούς μετανάστες στη χώρα μας.
Πόσοι από εμάς δεν έτυχε να ακούσουμε ή να διηγηθούμε οι ίδιοι –ανεξάρτητα από ηλικία- στις παρέες μας –έστω για μια φορά- τέτοιου είδους «ρατσιστικά» ανέκδοτα; Ένα ιδιότυπο «χιούμορ»,  όχι ιδιαίτερα καλής (πολλές φορές και κακής) ποιότητας, για Πόντιους, για μαύρους, για ξανθιές κλπ; Πόσες φορές χαμογελάσαμε με ένα «καλό», γελάσαμε μ’ ένα «πετυχημένο», ή εκφράσαμε τη δυσφορία μας για  ένα «παρατραβηγμένο»; Μήπως αυτό σημαίνει ότι είμαστε ρατσιστές;!
Μόλις η αθλήτρια κατάλαβε τη βλακεία της, ζήτησε συγγνώμη σε όλους τους τόνους, ήταν όμως πολύ αργά… οι θεσμοί αυτού του τόπου την καταδίκασαν με συνοπτικές διαδικασίες και της επέβαλαν την έσχατη των ποινών. Μια διαδικασία που θυμίζει έντονα… Ταλιμπάν και φέρει –φαρδιά πλατιά- την υπογραφή και δύο κομμάτων της «Αριστεράς». Ο λιθοβολισμός αρχίζει:
Η… «αριστερή» αντιμετώπιση από το ΣΥΡΙΖΑ:
«Να πάρει θέση η αθλητική ηγεσία», ζητά σε ανακοίνωσή του ο Τάσος Κουράκης, συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
«Οι δηλώσεις ρατσιστικού μίσους της αθλήτριας  Β. Παπαχρήστου  της Εθνικής ομάδας στίβου, που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, βάλλουν ευθέως εναντίον του αθλητικού ιδεώδους και της συναδέλφωσης των λαών», τονίζει ο κ. Κουράκης και προσθέτει: 
«Καλούμε τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΕ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού να πάρουν θέση εάν μπορεί η χώρα μας να εκπροσωπείται από αθλητές και αθλήτριες που διαδίδουν το ρατσισμό δίνοντας κάκιστα μαθήματα στη νέα γενιά και την αθλητική οικογένεια».
«Ρατσιστικό μίσος» είδε ο αριστερούλης ποιητής-καθηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και… «προσβολή του αθλητικού ιδεώδους»… Ένα αθλητικό ιδεώδες που δεν προσβάλλουν (προφανώς, κατά τον ίδιο) οι Ολυμπιακοί αγώνες, η μορφή και ο τρόπος που διεξάγονται, η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, οι… δεκαεξαβάλβιδοι 4Χ4 αθλητές-τούρμπο, οι «χορηγοί», τα βρώμικα πολιτικά συμφέροντα και άλλα πολλά.
Θέλετε ακόμα πιο… «αριστερή» αντιμετώπιση; Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ:
«Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο».
Έχουν δίκιο οι «σύντροφοι» της ΔΗΜΑΡ. Τέτοια «αστειάκια» δεν ανέχεται η ελληνική κοινωνία. Ανέχεται όμως μια συγκυβέρνηση που της ανοίγει το λάκο, τσόντα της οποίας είναι ο αριστερούλης Κουβέλης… Και ζητάει (η ΔΗΜΑΡ) το κεφάλι της αθλήτριας στο πιάτο…
Τι να κάνει και ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, ο κύριος  Ισίδωρος Μπακογιάννης… ουπς… συγγνώμη λάθος, Κούβελος ήθελα να πω… δεν γίνεται να μην πάρει θέση αυτός:
«H αθλήτρια με τις δηλώσεις που έκανε παραβίασε μία βασική αξία του ολυμπιακού κινήματος που είναι ο σεβασμός, ο σεβασμός στην διαφορετικότητα». Και: «Είναι το ίδιο ακριβώς όπως το να παραβιάζεις το ευ αγωνίζεσθαι, κάνοντας χρήση αναβολικής ουσίας. Όταν ένας αθλητής παραβιάζει ή δεν πιστεύει σε βασική ολυμπιακή αξία, δεν έχει θέση σε ολυμπιακή ομάδα. Πόσο μάλλον στην  ολυμπιακή ομάδα της Ελλάδας, που εμείς διδάξαμε τις ολυμπιακές αξίες και είμαστε εδώ για να τις υπηρετούμε. Δεν είχαμε επιλογές για αυτό το πράγμα».
Ο… υπηρέτης των ολυμπιακών αξιών κύριος Κούβελος μετά της συζύγου του κυρά Θεοδώρας, αυτοί δεν ήταν που μετέφεραν εκείνο το ψωρο-εκατομμυριάκι  στο εξωτερικό και «ξέχασαν», λέει, να το δηλώσουν; Εντελώς φυσιολογικό έτσι; Δεν παραβίασαν κάτι αυτοί… μόνο τη νοημοσύνη μας… συστηματικά…
Τη χαριστική βολή στην αθλήτρια έρχεται να δώσει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με την απόφασή της:
«Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».
Χωρίς σχόλια…
«…Σε χρόνο ρεκόρ, Ολυμπιάδας θα έλεγα, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, έκανε το δικό του άλμα εις μήκος. Με ένα φοβερό πήδημα, απ’ αυτά στα οποία έχει προπονηθεί μέσα από διάφορες πολιτικές κωλοτούμπες, έφτασε στο ρεκόρ της υποκρισίας του. Πολιτικοί στον καιρό της τρόικας ένιωσαν την αξιοπρέπειά τους να απειλείται από την Παπαχρήστου. Αντιρατσιστές-χωροφύλακες των διατυπώσεων βρήκαν αντικείμενο. Και ανόητοι, βρήκαν μια μεγαλύτερη ανοησία,αυτή μιας κοπέλας,για να στοιχειοθετήσουν την συγκριτική τους «σοβαρότητα».
Σε όλο αυτό το ξέσπασμα υποκρισίας, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, την μέρα ακριβώς που έφτασε η τρόικα στην Ελλάδα για να τους δώσει εντολές, κοκκίνισαν από ντροπή με τους 140 χαρακτήρες της Παπαχρήστου στο τουίτερ. Ζήτησαν να αποκλειστεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή. Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε το ίδιο αίτημα, θέλοντας να επιβεβαιώσει την θεσμική του υπερευαισθησία σε θέματα ρατσισμού.
Καταλαβαίνω γιατί ο Βενιζέλος θέλει να θεωρεί ρατσισμό τις δηλώσεις Παπαχρήστου. Είναι βολικότερο να μιλάς για τον «ρατσισμό» που εξέφρασε μια κοπελίτσα από αυτόν που έχεις καθιερώσει χωρίζοντας τη χώρα σου σε μια ελιτ και στη μάζα. Καταλαβαίνω γιατί η ΔΗΜΑΡ, πρέπει να δείξει πως διαθέτει αριστερά αντανακλαστικά την ώρα που χάνει κάθε άλλο που τη συνδέει με το λαικό αίσθημα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απολογείται στη λογική του πολιτικά ορθού, κάνοντας το χωροφύλακα των ευαισθησιών…» (απόσπασμα από άρθρο του Κ. Βαξεβάνη που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο εδώ).
Οι αθλητές είναι δημόσια πρόσωπα και αποτελούν πρότυπο για χιλιάδες παιδιά. Αυτό δεν πρέπει να τους ξεφεύγει ποτέ από το μυαλό. Οι κινήσεις και η συμπεριφορά τους πρέπει να είναι προσεκτικές και τα λόγια τους μετρημένα. Δεν χωράει αμφιβολία πως η αθλήτρια υπέπεσε σε παράπτωμα και έπρεπε να τιμωρηθεί. Όχι όμως με την «θανατική ποινή». Τέτοια ήταν η τιμωρία της να αποκλειστεί δυο μέρες πριν την έναρξη από τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η πιο βαριά των ποινών για μια βλακεία της στιγμής, όταν η διαχρονική εγκληματική βλακεία κάποιων εκπροσώπων των θεσμών της "δημοκρατίας" μας, η υποκρισία και ο βιασμός της κοινής λογικής, παραμένουν διαρκώς ατιμώρητα…

[ΙΟΥΛΗΣ 2012]