Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Μια ακόμα ζωή στο "κενό"…

Μια ακόμα ζωή στο "κενό"…"Άντρας, ηλικίας περίπου 70 ετών, έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο Γαλάτσι, δίνοντας τραγικό τέλος στη ζωή του, όταν δικαστικός επιμελητής πήγε να του παραδώσει έγγραφο για έξωση".
Η αυτοκτονία της ημέρας. Μια ακόμα αυτοκτονία της ημέρας. Μία, δύο, τρεις…πόσες σήμερα;… Έχει  καμιά   σημασία πια; Θα ακούσουμε πάλι τις ίδιες εισαγωγές στα βραδινά δελτία: «δραματική άνοδος στις αυτοκτονίες στην Ελλάδα του μνημονίου. Ένας ακόμα…» ή «στοιχεία σοκ με τον αριθμό των αυτοκτονιών στην Ελλάδα της κρίσης. Ένας ακόμα…» ή «συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία της…ένας ακόμα αυτόχειρας ήρθε να προστεθεί… κλπ» ή κάτι τέτοιο.
Άλλη μια ζωή που έσβηνε βασανιστικά εγκλωβισμένη  σ’ ένα  κενό της κόλασης, ταξίδεψε χωρίς επιστροφή στο ματωμένο κενό της λύτρωσης.
Έμειναν  πίσω κι άλλες καρδιές ραγισμένες, κι άλλα μάτια δακρυσμένα, πολλά ακόμα αναπάντητα γιατί, μαζί με μερικά απλήρωτα νοίκια, με την «σκληρή» πραγματικότητα μαζί. Αυτή που έκανε κομμάτια ένα κορμί που «άντεχε» εβδομήντα χρόνια.
"Άντρας, ηλικίας περίπου 70 ετών, έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στο Γαλάτσι, δίνοντας τραγικό τέλος στη ζωή του, όταν δικαστικός επιμελητής πήγε να του παραδώσει έγγραφο για έξωση".
Μια ακόμα γραμμή σε γράφημα με δείκτες ανοδικούς. Ένα ακόμα νούμερο ανάμεσα σε χιλιάδες αριθμούς. Μια ακόμα τελεία που έκλεισε όνειρα κουρασμένα και  ανεκπλήρωτα.
Κάποιοι θα πουν «πάει κι αυτός…δεν άντεξε». Κάποιοι άλλοι, «μακριά από μας». Και θ’ αλλάξουν κανάλι την ώρα που ο ρεπόρτερ θα απαριθμεί τις συνήθεις λεπτομέρειες. Όλοι εγκλωβισμένοι στο δικό τους  κενό, της ίδιας κόλασης. Ανήμποροι και δυστυχείς περιμένοντας σε μια αόρατη σειρά…τον επόμενο.
Το άλλο κανάλι παίζει «καλά» νέα:
"Άλμα σημειώνει το ευρώ, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων οκτώ μηνών, μετά τη συμφωνία ανάληψης δράσης από τους ευρωπαίους ηγέτες για τη μείωση του κόστους δανεισμού… Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να αναλάβουν επείγουσα δράση για να μειώσουν τα αυξανόμενα κόστη δανεισμού…".

[ΙΟΥΝΗΣ 2012]