Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Στο (βορβορώδες) μυαλό του Χάρρυ Κλυνν…Λίγες ώρες πριν τις εκλογές διάλεξε ο Χάρρυ Κλυνν να ξεράσει το δηλητήριο που κρατούσε μέσα του για το ΚΚΕ. Περαστικός κι ο ίδιος (δεν είναι ο μόνος άλλωστε) από το κόμμα (αλλά και από άλλα κόμματα στο παρελθόν) που σήμερα βρίζει χυδαία (επίσης δεν είναι ο μόνος), ανήκει προφανώς σε αυτούς που «νοιάζονται για το καλό» του ΚΚΕ και «του κόσμου του».
Με χυδαίες εκφράσεις καταφέρεται εναντίον αυτών που «επιμένουν να κρατούν» το κόμμα«απομονωμένο» και το… εμποδίζουν «να πάρει επί τέλους τη θέση που του αρμόζειστη συνείδηση του λαού».
Πως είπατε; Αν προκαλεί εντύπωση η χρονική στιγμή της επίθεσης; Γιατί διάλεξε να το κάνει λίγες ώρες πριν τις εκλογές;
Δεν είναι τυχαίο που οι μεγαλύτερες και πιο βρώμικες επιθέσεις στο ΚΚΕ γίνονται από  «ανεξάρτητες» και «ακομμάτιστες» φωνές που παράλληλα πουλάνε στο λαό μπόλικη «αγανάχτηση πλατείας».
Δεν είναι τυχαίο που όλα (;) τα όπλα της άρχουσας τάξης κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους στο προεκλογικό σκηνικό. Ο στόχος τους είναι η αποδυνάμωση του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που στέκεται απέναντι στο σύστημα που εξέθρεψε αυτά τα «φαινόμενα» και παλεύει για την ανατροπή του. Η εκλογική αποδυνάμωση σε πρώτο στάδιο, αλλά στοχεύουν κυρίως στο «μετά», στην επόμενη μέρα  των εκλογών. Όταν ο λαός θα κληθεί να πάρει θέση στα διλήμματα επιβίωσης που θα συναντά στη σκληρή καθημερινότητά του.
Μια απάντηση του έδωσε ήδη ένας σχολιαστής της εμετικής ανάρτησής του: «μιας που μιλάς για Ιστορία υπάρχει και μία φράση του Φλωράκη που σου ταιριάζει γάντι: παινεύεις τους νεκρούς για να θάψεις του ζωντανούς κομμουνιστές.».
Είναι ώρα να καταλάβουν όσοι φίλοι ακόμα, αριστεροί ή όχι, μπορούν και σκέφτονται, ποια συμφέροντα  εξυπηρετούν τέτοιου είδους επιθέσεις. Να καταλάβουν όσοι ταλαντεύονται αναποφάσιστοι λίγο πριν περάσουν στο παραβάν της κάλπης, ποιος είναι ο επικίνδυνος, ο πραγματικός εχθρός του συστήματος, των πλουτοκρατών και των ΜΜΕ τους.
Να σκεφτούν με ψυχραιμία ποια ψήφος είναι αυτή που θα τους πονέσει περισσότερο.
Να πάρουν τη μεγάλη απόφαση. Η ψήφος στο ΚΚΕ  είναι η πιο "δυνατή" απάντηση!

[ΙΟΥΝΗΣ 2012]