Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

«Αριστεροί» ψεύτες!



Από πού αντλούν αυτό το  θράσος οι «αριστεροί» σπογγοκωλάριοι των κεφαλαιοκρατών; Πως γίνεται τα «αριστερά» καθάρματα-συνεργοί στο μεγάλο  αυτό έγκλημα κατά του λαού να προκαλούν βάναυσα την κοινή λογική, μετατρέποντας το μαύρο σε άσπρο; Πως είναι δυνατό ο βιαστής να "ψήνει" το θύμα πως ό,τι του έκανε, έγινε για το καλό του; Που σταματούν τα όρια της δημαγωγίας, της πρόκλησης  και της ψευτιάς;
Ιδού οι αναίσχυντοι:
"ΔΗΜΑΡ: Είναι το πρώτο και το τελευταίο πακέτο μέτρων που θα έχει την υπογραφή μας
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς και βουλευτής Βασίλης Οικονόμου μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι: «Η Δημοκρατική Αριστερά προσπαθεί να αλλάξει το μείγμα των μέτρων που αποφασίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2012, ώστε να ισχύσει το κριτήριο της δικαιοσύνης. Θα υπάρξουν επώδυνα μέτρα αλλά θέλουμε να μην είναι οριζόντια να είναι αναλογικά κατανεμημένα και αυτοί που έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα να πληρώσουν περισσότερα, γι αυτό και θα επιτεθούμε στους φοροφυγάδες» και τόνισε ότι οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν θα περικοπούν, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν θα πειραχθούν συμπληρώνοντας όμως ότι «είναι γεγονός ότι τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Είναι όμως το πρώτο και το τελευταίο πακέτο μέτρων που θα έχει την υπογραφή μας»
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επέμεινε αν αυτή η προσπάθεια στεφτεί με επιτυχία θα ακολουθήσει η ανάπτυξη και η αποκατάσταση των αδικιών αλλιώς «ο άλλος δρόμος είναι η δραχμή και τότε θα μπούμε σε μια δραματική περίοδο για την μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα»" (πηγή).
"Ρεσιτάλ δημαγωγίας
Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, τα στελέχη της επιχειρούν κι αυτά με κολοσσιαία ψέματα να καλλιεργήσουν το άλλοθι της στήριξης που παρέχουν στο νέο εξοντωτικό για το λαό πακέτο μέτρων. Ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος, Ν. Τσούκαλης μιλώντας χτες στον «Αθήνα 9.84» δήλωσε ότι «όταν θα έρθει εκείνη η στιγμή, αν δεν έχουμε πειστεί ότι το πακέτο αυτό των μέτρων είναι το τελευταίο και δεν είναι ενταγμένο σε ένα ορατό, ρεαλιστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης (...) τότε θα είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν και να υποστηριχθούν».
Στη ΔΗΜΑΡ, βεβαίως, γνωρίζουν καλά ότι τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία, ενώ και η υποτιθέμενη «ανασυγκρότηση», η επαναφορά δηλαδή στην ανάπτυξη θα γίνει - όταν και εάν - στα αποκαΐδια και του τελευταίου απ' τα δικαιώματα του λαού.
Ψευδολογώντας ασύστολα και ο άλλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Β. Οικονόμου ισχυρίστηκε (ρ/σ «Βήμα») πως το κόμμα προσπαθεί να αλλάξει το «μείγμα» των μέτρων, όταν είναι γνωστό πως έχει πει «ναι σε όλα» και πως «είναι όμως το πρώτο και το τελευταίο πακέτο μέτρων που θα έχει την υπογραφή μας»... Υποσχέθηκε δε ότι έρχεται «η ανάπτυξη και η αποκατάσταση των αδικιών εάν πετύχουμε». Δεν εκφράστηκε με την ίδια βεβαιότητα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Α. Παπαδόπουλος (ρ/σ ΑΝΤ1), ο οποίος δήλωσε, «εύχομαι να είναι το τελευταίο, μακάρι να μπορούσα να δεσμευτώ»"(πηγή).
"ΔΗΜ.ΑΡ.
Δημαγωγία πέρα από κάθε όριο
Πρόκληση για το λαό συνιστούν οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ. Α. Παπαδόπουλου χτες στο ρ/σ «Αθήνα 9.84», όπου ισχυρίστηκε ότι καλώς στράγγισαν μισθωτούς και συνταξιούχους γιατί «είχαν λίπος»!
Προσπαθώντας να δώσει την εντύπωση ότι το κόμμα του δίνει δήθεν μάχη για τη διάσωση των χαμηλών συντάξεων και μισθών, προανήγγειλε γερό τσεκούρι σε όσους αμείβονται με κάτι παραπάνω από φιλοδωρήματα, λέγοντας ότι «ρίχνουμε το βάρος σε αυτούς που είναι πιο χαμηλά οι μισθοί τους (...) αντιλαμβανόμαστε ότι και άλλες κατηγορίες ανθρώπων έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις, ωστόσο, σε αυτές τις κατηγορίες υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα λίπος».
Ευθυγραμμισμένος με τον πρωθυπουργό, ισχυρίστηκε ψευδέστατα ότι «αυτό είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων, για να ξεφύγουμε επιτέλους από αυτή την ακατάσχετη μετρολαγνεία και να πάμε στη συζήτηση για το εθνικό στρατηγικό σχέδιο της χώρας». Οταν ακριβώς αυτό το σχέδιο καταλήγει στην πλήρη χρεοκοπία του λαού, προκειμένου να διαμορφωθούν οι καλύτεροι δυνατοί όροι για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Σε άλλη συνέντευξη («Βήμα fm») ο Α. Παπαδόπουλος είπε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. δίνει έμφαση «στο τι μπορεί να γίνει με τη σπατάλη, με τον περιορισμό της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, και, βεβαίως, με τα εξοπλιστικά προγράμματα», ενώ για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις πρόσθεσε ότι «πρέπει να δούμε και τα θέματα που σχετίζονται και με την εκκλησιαστική περιουσία και με τα μισθολογικά των κληρικών», καθώς «σε αυτή τη φάση, δεν μπορεί και ο χώρος αυτός να είναι έξω από τις περικοπές»"(πηγή).
Όμως...
Την άνοδο από την πολιτική αφάνεια τους την έδωσε ο λαός.
Τη δυνατότητα να συγκυβερνούν και να ντύνουν με «αριστερό» περιτύλιγμα την πιο αποκρουστική συγκυβέρνηση που ανέλαβε να «τελειώσει τη δουλειά» σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και υπέρ των πλουτοκρατών, τους την έδωσε ο λαός.
Τη δύναμη να αποφασίζουν μέτρα που σφαγιάζουν τους φτωχούς και αφανίζουν τους αδύναμους, τους την έδωσε ο λαός.
Το «δικαίωμα» στο απύθμενο θράσος, την φτηνή δημαγωγία, την πρόκληση και το ψέμα, το αντλούν από τη δύναμη που τους έδωσε ο ίδιος ο λαός.
Ε! Φτάνει! Κάποια στιγμή ας σκεφτεί και λίγο αυτός ο λαός!
Σε  ποιους δίνει τη δύναμη να αποφασίζουν για το δικό του μέλλον.
Αν αξίζει ακόμα να περιμένει και να ελπίζει στις «καλύτερες» μέρες που του τάζουν αυτοί που σήμερα τον εξαθλιώνουν.
Ας σκεφτεί ο λαός, πόση –πραγματική- δύναμη κρύβεται μέσα στην απογοήτευση και την ηττοπάθειά του και πόσα είναι ικανή να αλλάξει αυτή η δύναμη. Φτάνει να ξυπνήσει και να σκεφτεί…και...τότε...

[ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2012]