Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Φιέστες για την "Ημέρα Αποταμίευσης" στα σχολεία… που οι μαθητές τους λιποθυμούν από την πείνα…

Τυμπανοκρουσίες και ταρατατζούμ στα σχολεία της Ελλάδας των φτωχών. Στα σχολεία που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση οι μαθητές  που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους γονείς τους. Στα σχολεία που δανείζουν στα παιδιά  τα βιβλία. Στα σχολεία που δεν μπορούν να τους εξασφαλίσουν την θέρμανση για τον χειμώνα που έρχεται.
Στα σχολεία (και είναι πολλά) που οι μαθητές τους λιποθυμούν από την πείνα την ώρα του μαθήματος. 

«Παραδοσιακά όπως κάθε χρόνο, Διευθυντές καταστημάτων του δικτύου ΤΤ και της πρώην Τ Bank επισκέπτονται όλο τον Οκτώβριο εκατοντάδες σχολεία ανά την Ελλάδα, προωθώντας το μήνυμα της αποταμίευσης στους θερμότερους αποδέκτες της, τη νέα γενιά.

Οι κλασικοί κουμπαράδες του ΤΤ θα στολίσουν και πάλι τα θρανία και το αλληγορικό παραμύθι «Τσεπούλα & Κουμπαράκος» θα ακουστεί ξανά στις σχολικές αίθουσες». 
Είναι τουλάχιστον ειρωνεία αν όχι ύβρις προς τις οικογένειες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε ένα πιάτο φαΐ για τα παιδιά τους, το κράτος μέσω του ΤΤ να κάνει "μαθήματα", σε αυτά τα παιδιά, για την αποταμίευση, που... θα εξασφαλίσει το μέλλον τους, όταν ήδη κινδυνεύει  το παρόν τους από την πείνα.
Άνεργοι και φτωχοί, συνταξιούχοι και νέοι, γονείς και παιδιά, οι «παράπλευρες απώλειες» της κρίσης ενός  συστήματος που -με την ανοχή μας- ποδοπατά τις ζωές των πολλών και αδυνάτων, προχωρώντας αποφασιστικά μπροστά με τους λίγους και ισχυρούς. Ως πότε;
 
[ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2012]