Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Καθήκον κάθε αριστερής συνείδησης η συμπόρευση με το ΚΚΕ

Πόσοι από τους πραγματικά αριστερούς φίλους, ακόμα και σήμερα λίγο πριν την ψήφιση των «τελευταίων» μέτρων από τη βουλή,  τρέφουν αυταπάτες πως η κρίση είναι διαχειρίσιμη εντός του συστήματος και η εξυγίανσή της είναι απλά ζήτημα  αριστερής  «οπτικής» ή άλλων «προτεραιοτήτων»;

Πόσοι είναι αυτοί που  νιώθουν σήμερα δικαιωμένοι από την επιλογή τους στις τελευταίες εκλογές, να ψηφίσουν το κόμμα που πρωτοστατεί στην δημιουργία της «μεγάλης δημοκρατικής αριστερής παράταξης»; Αυτό είχαν στο μυαλό τους οι ίδιοι όταν το ψήφιζαν;
Πόσοι από τους πραγματικά αριστερούς φίλους νιώθουν σήμερα περήφανοι για την ψήφο τους στο ΣΥΡΙΖΑ, όταν παρακολουθούν από τα κανάλια τον αρχηγό του να προβάρει το πρωθυπουργικό του κοστούμι και να περιφέρεται με τους «υπουργούς» του "ανά τας Ευρώπας" σε συναντήσεις με τους θεσμικούς εκπροσώπους των αρπαχτικών της ΕΕ, επισημοποιώντας με αυτόν τον τρόπο την εξασφάλιση του «χρίσματος» της «επόμενης λύσης»;
Πόσοι πραγματικά αριστεροί φίλοι είναι άραγε ικανοποιημένοι  από την λογική του «ώριμου φρούτου», που υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ,  που λέει «άσε ήσυχη την κυβέρνηση, δεν θα αντέξει το πολιτικό κόστος, θα πέσει και μετά θα αναλάβουμε εμείς»;
Το ολοένα βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης,  η  καθημερινά όλο και  μεγαλύτερη επίθεση στους  εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν αφήνουν περιθώρια «παρερμηνειών» ή «διαφορετικών» εκτιμήσεων. Αυτό που κάποιοι για ευνόητους λόγους ονόμασαν απλά «κρίση» δεν θα τελειώσει αν δεν αφαιρεθεί κάθε εργατικό δικαίωμα, κάθε λαϊκή κατάχτηση. Ας μην  τρέφει κανείς άλλες ψευδαισθήσεις. Δεν θα τελειώσουν αν δεν μας αποτελειώσουν.
Απευθύνομαι σε σένα αριστερέ φίλε. Βάλε το χέρι στην καρδιά και σκέψου:
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή ξεσκέπασε τον χαρακτήρα της κρίσης, ανέλυσε τα χαρακτηριστικά και τις αιτίες της. Προειδοποίησε το λαό για τα χειρότερα που θα έρχονταν. Και ήρθαν!
Μόνο το ΚΚΕ υπενθύμισε από την πρώτη στιγμή σε όσους ξέχασαν πως τα μνημόνια συμπεριλαμβάνουν πολλά μέτρα που προέβλεπε η συνθήκη του Μάαστριχτ, που αποφασίστηκε από την ΕΕ   με την ψήφο ΚΑΙ της  Ελληνικής κυβέρνησης, και την στήριξη των αριστερών κομμάτων του ευρωμονόδρομου, απλά οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές για το κεφάλαιο για να εφαρμοστούν νωρίτερα.
Το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που τονίζει από την πρώτη στιγμή πως τα μνημόνια και τα μέτρα δεν εξυπηρετούν την εξόφληση κανενός «δημόσιου χρέους» αλλά μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζικών ομίλων, των βιομηχάνων και  των εφοπλιστών. Αποτελούν μια καλή δικαιολογία για την καταρράκωση  της ίδιας της  εργατικής τάξης, με την κατάργηση βασικών της δικαιωμάτων και καταχτήσεων.
Μόνο το ΚΚΕ  σήμερα χωρίς να  μασάει τα λόγια του μπορεί να  σε κοιτάζει στα μάτια και να σου προτείνει τις πιο ρεαλιστικές και συνάμα με προοπτική για το λαό λύσεις: Κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ. Σκέψου. Αυτά δεν είναι δυνατό να γίνουν με καμιά διαχειριστική του συστήματος κυβέρνηση, όσο «αριστερή» κι αν αυτοαποκαλείται. Αυτά θα γίνουν μόνο με  εργατική, λαϊκή εξουσία, την πραγματικά δική σου εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.
Το ΚΚΕ σήμερα πρωτοστατεί στην ανάπτυξη ενός κινήματος ικανού να ανατρέψει τα μνημόνια και τα μέτρα, τις αιτίες που τα γεννούν και αυτούς που τα υλοποιούν. Μόνο έτσι μπορεί να αναχαιτιστεί σήμερα η επίθεση και να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός, να σταθεί στα πόδια του και να τους ανατρέψει.
Σκέψου. Όσο στέκεσαι αναποφάσιστος, διστακτικός, απογοητευμένος, όσο συνεχίζεις να πιστεύεις σε κούφια λόγια και ψεύτικες «αριστερές» ελπίδες. Ο χρόνος κυλάει σε βάρος μας όσο δεν αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του. Ήρθε η ώρα να κάνεις κι εσύ το επόμενο βήμα.
Αύριο Πέμπτη 4 Οκτώβρη το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήρια σε ολόκληρη τη χώρα. Έλα μαζί, στάσου δίπλα μας στους δρόμους του αγώνα. Ένωσε τη φωνή σου με τη φωνή χιλιάδων αγωνιστών. Ένωσε τα χέρια σου με τα χέρια που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον. Σκέψου. Κάνε την αρχή.

[ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2012]