Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

«Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει»*… Λάκη σε πήραμε χαμπάρι…


Από δω το έφερνε (με πολύ προσεκτικά στοχευμένο «χιούμορ», από πέρυσι) ο ευφυέστατος Λαζόπουλος, από κει το πήγαινε… φέτος δεν κρατήθηκε. Ανάμεσα στις γραφικές φιγούρες από «ρεπορτάζ»  που «βγάζουν γέλιο», ανάμεσα σε μπινελίκια, φτηνά «καλαμπουράκια», μούντζες, γριές, «πορδές» και ανέκδοτα «επιπέδου σχολείου», χτες το βράδυ «άδειασε» επιτέλους το «περιεχόμενό» του στις οθόνες μας, και όπως φάνηκε τον ζόριζε πολύ:


(το βίντεο από το redwildwind
Ο Λάκης περνάει για ηλίθιους το ακροατήριό του και «μεταφράζει» τα κομμένα λόγια της Αλέκας Παπαρήγα (σταματάει το βίντεο πριν ολοκληρώσει τη φράση της), όπως βολεύουν τον ίδιο και τον αγαπημένο του ΣΥΡΙΖΑ. Παρερμηνεύοντας και συκοφαντώντας τη στάση του ΚΚΕ και κάνοντας και λίγο τον… χαζό στο τέλος, ότι χρειάζεται… «απουκουδουπητή» για να «καταλάβει»... 

 Όχι Λάκη, μην «τρελαθείς». Κατάλαβες πολύ καλά τι είπε η Παπαρήγα. 
 Κι εμείς καταλάβαμε καλά πια. Εσένα. 

 Δεν είναι μεμπτό ένας καλλιτέχνης σαν τον Λαζόπουλο, που πουλάει «αριστεροσύνη» σε πολύ συμφέρουσα (για τον ίδιο) τιμή, τόσα χρόνια από την τηλεόραση, να στηρίζει σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε προκαλεί εντύπωση το μένος του εναντίον του ΚΚΕ. Το να είσαι πραγματικά με το μέρος του εργάτη, του άνεργου, του φτωχού, τώρα στα δύσκολα, απαιτεί «ξεβόλεμα», θέλει αυξημένες «αντοχές». 

 Το να υπηρετείς πιστά το σύστημα που σε ανέδειξε, σε εξέθρεψε και σε ανέβασε «ψηλά» είναι ευκολότερο. Και  προσοδοφόρο.
*Ελληνική παροιμία. 
[ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2012]