Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΤΕΧΝΩΣ / Όψεις του ίδιου νομίσματος

Η απελπισία και η ελπίδα να φθάσουν στην ευρωπαϊκή «Γη της Επαγγελίας» τους οδηγεί να παίξουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα.


abu



Ο άντρας από τη Γουινέα στριμώχτηκε στη μηχανή ενός αυτοκινήτου. Ο οχτάχρονος Αμπού από την Ακτή Ελεφαντοστού μέσα σε μια βαλίτσα. Τους βρήκε ο έλεγχος των φρουρών στα σύνορα της Ισπανίας, εξαντλημένους από την αφυδάτωση και τις κράμπες.


abu2

Ο πιτσιρικάς Αμπού και ο μετανάστης από τη Γουινέα, η Λέσβος, η Κως που βουλιάζουν από τη δυστυχία των κυνηγημένων προσφύγων, είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι ο άνεργος πατέρας σου, ο παππούς σου που του κόβουν τη σύνταξη, το παιδί σου που δεν χορταίνει το φαΐ και δεν έχει δάσκαλο.


abu3


Είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος, του συστήματος της εκμετάλλευσης που γεννάει τους πολέμους, τον πόνο και τη δυστυχία για τους λαούς. Που ποτίζει δηλητήριο τη σκέψη σου, κρατάει φυλακισμένη την ψυχή σου και δεν σ’ αφήνει ν” απλώσεις το χέρι σε μια καλύτερη ζωή για σένα, για τον Αμπού, για όλους τους ανθρώπους του κόσμου.

Τρίτη 1 Σεπτέμβρη 2015.
 http://atexnos.gr/%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82/