Φόροι, φόροι, φόροι… φόροι παντού. Η καλή μας η κυβέρνηση στην προσπάθειά της «να βγει η χώρα από την κρίση», έβαλε σκοπό να εξοντώσει τους πολίτες αυτής της χώρας. Και τα καταφέρνει μια χαρά. Δεν προλαβαίνουμε να πούμε «δόξα τω θεώ» μετά από κάθε φόρο, νομίζοντας πως είναι ο τελευταίος και ξανά μανά λέμε «βόηθα παναγιά» μόλις μας ρίξουν τον επόμενο κατακέφαλα!
Τι σκέφτηκαν οι φωστήρες των οικονομικών μας μας να φορολογήσουν – και απορώ πως τους διέφυγε τόσο καιρό; Το ανθρώπινο σπέρμα! Καλά διαβάσατε, το ανθρώπινο σπέρμα!
Ουρές στην κυριολεξία σχηματίζονται έξω από τις πόρτες των τραπεζών σπέρματος. Αποτελούμενες από νέους άντρες, έλληνες αλλά και αλλοδαπούς, που η οικονομική ανέχεια τους σπρώχνει σε κινήσεις ... απελπισίας. Πενία τέχνας κατεργάζεται που λένε και στο χωριό μου. Οι νέοι αυτοί προσδοκούν σε κάποιο εισόδημα από αυτή τη «δουλειά» ή έστω χαρτζηλίκι, αφού η αμοιβή για τον «κόπο» τους είναι μέχρι πενήντα ευρώ.
[«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από άτομα που θέλουν να γίνουν δότες λόγω οικονομικής κρίσης» επιβεβαιώνει ο Γ. Βουλγαρίδης, βιολόγος και επιστημονικός υπεύθυνος τράπεζας σπέρματος».Το θέμα αποτελεί κοινό μυστικό εδώ και πολύν καιρό στους κύκλους γυναικολόγων και εξειδικευμένων γιατρών.
Και πόσο μπορεί να αυξηθεί το εισόδημα; Παρ' ότι ο νόμος προβλέπει πως η όλη διαδικασία δεν μπορεί να αμειφθεί περισσότερο από 200 ευρώ, ποσό που θεωρείται αποζημίωση για ιατρικά έξοδα και μετακίνηση, αρκετές τράπεζες σπέρματος πληρώνουν με το... κομμάτι από 30 έως 50 ευρώ. Ποσό ουδόλως ευκαταφρόνητο την περίοδο αυτή.
«Ο δότης εισπράττει 50 ευρώ τη φορά. Δεν μπορεί όμως να διαθέσει το σπέρμα του πάνω από μία φορά την εβδομάδα, ώστε να μην το κάνει επάγγελμα. Είναι διεθνής η οδηγία αυτή, ώστε να μην μπορεί κανείς να επιβιώσει με τα ποσά που δίνονται» αναφέρει ο Ευθ. Ιππίκογλου, υπεύθυνος τράπεζας σπέρματος.»] Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 31-07-2011
Έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση και βάζει ΦΠΑ 13% στην πώληση του σπέρματος από τις τράπεζες στις ενδιαφερόμενες υποψήφιες μητέρες, προσδοκώντας σε επιπλέον έσοδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει κοινοτική οδηγία που αναφέρει πως τα προϊόντα του ανθρωπίνου σώματος δεν υπόκεινται σε καθεστώς φορολόγησης. Αυτά θα κοιτάζουμε όμως τώρα; Ο στόχος είναι να γεμίσουμε με κάθε τρόπο τους λογαριασμούς των δανειστών «μας».
Κι αν η αμοιβή για τον κάθε εθελοντή δότη είναι μικρή, ακριβώς για να μην κάνει τη μ…..α «επάγγελμα», φαίνεται πως κάποιοι εγκέφαλοι εκεί στο υπουργείο οικονομικών έκαναν τη μ…..α επάγγελμα προ πολλού…
(ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011)
(ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011)